Simona Halep își continuă parcursul la Foro Italico, miercuri, după ora 17:00, cu o partidă contra favoritei nr. 7, Danielle Collins. Meciul celor două sportive va avea loc pe terenul Pietrangeli, după întâlnirile Pliskova - Teichamnn, Alexandrova - Sakkari, Schwartzman - Giron și Djere - Wawrinka.
Nu va fi un meci ușor pentru reprezentanta României, dar are puterea de a trece de adversara din turul doi la Roma.
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek este campioană la Roma! Victorie fără drept de apel în fața lui Ons Jabeur
15/05/2022 LA 12:46

Patrick Mouratoglou a prefațat meciul Halep - Collins

"Collins este o jucătoare periculoasă, a jucat bine pe zgură în trecut, în special anul trecut la Roland Garros. Este foarte solidă, agresivă. Cu siguranță, Simona va trebui să arate cel mai bun tenis al ei. Zgura este extraordinară pentru Simona, e ceva special. Datorită calității de a se deplasa, este o jucătoare inteligentă, folosește bine unghiurile, efectul imprimat mingii. Cred că va câștiga, dacă va reuși să pună în practică acele calități", a spus Patrick Mouratoglou, într-un interviu pentru Digi Sport.
Simona Halep și Danielle Collins s-au întâlnit de două ori până în prezent în circuit, victoriile fiind împărțite, însă cele două jucătoare s-au confruntat doar pe hard. Astfel, acesta va fi prima întâlnire directă pe zgură, iar Simona Halep, chiar dacă e mai slab clasată, pornește cu prima șansă, având în vedere legătura foarte bună pe care jucătoarea noastră o are cu suprafața roșie.
Ultima lor confruntare a avut loc Rogers Cup în 2021, la Montreal. Atunci, sportiva din Statele Unite ale Americii s-a impus cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4, însă românca nu era complet refăcută. Înainte de acest meci, cele două jucătoare s-au întâlnit în 2014 în turul întâi la US Open, atunci când Simona Halep s-a impus cu scorul de 6-7, 6-1, 6-2.
Danielle Collins a avut un start excelent de sezon competițional. Americanca a disputat marea finală de la Australian Open în compania fostului lider mondial din WTA, Ashleigh Barty. Collins nu a reușit să se impună, dar a intrat oricum în istorie prin prisma parcursului, dar și datorită faptului că acea finală a avut cea mai mare audiență din istorie în Australia.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Internazionali BNL d'Italia
Swiatek - Jabeur, marea finală de la Roma! Tunisianca a salvat minge de meci cu Daria Kasatkina
14/05/2022 LA 18:13
Internazionali BNL d'Italia
Iga Swiatek, statistici "înfricoșătoare", după calificarea în finala de la Roma! Cifre uimitoare
14/05/2022 LA 14:52