Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un plânset de bebeluș și 20 de apeluri ratate. Cea mai tare poveste din tenis, în 2022

Cristian Mihală

Actualizat 13/05/2022 la 10:53 GMT+3

Harri Heliovaara şi partenerul său de dublu, Lloyd Glaspool, au fost protagoniştii unei veritabile aventuri în drumul spre Roma, acolo unde ieri au trecut de favoriţii 1, Ram/Salisbury, în drumul spre sferturile de finală ale competiţiei.

Harri Heliovaara şi Lloyd Glaspool. Sursă foto: atptour.com

Credit imagine: Eurosport

Harri Heliovaara şi Lloyd Glaspool fac turneul vieţii în proba de dublu de la Foro Italico. Perechea finlandezo-britanică a trecut cu 7-6 (5), 6-3 de favoriţii unu, Ram/Salisbury în turul întâi, pentru ca apoi să elimine altă pereche extrem de puternică, Kokkinakis/Tiafoe (6-3, 3-6, 10-8) în drumul spre sferturi.
Interesant e că Heliovaara şi Glaspool nu trebuiau să fie prezenţi la Roma, dar retragerea de ultim moment a cuplului Khachanov/Rublev le-a deschis drumul spre o aventură palpitantă. Cei doi au ajuns în ultima secundă în capitala Italiei, iar întreaga poveste e una extrem de interesantă.
Marele noroc al celor doi a fost că Harri Heliovaara a fost trezit din somn la 2 noaptea de fiica sa de doar un an. Verificându-şi telefonul care fusese pe silent, finlandezul a constatat că avusese 20 de apeluri nepreluate de la partenerul său, Lloyd Glaspool.
"Fetiţa mea a împlinit un an duminică şi mi-a oferit un superb cadou, de ziua ei. M-a trezit la 2 noaptea, plângând. M-am trezit, am liniştit-o, apoi mi-am verificat mobilul. Aveam 20 de apeluri de la Lloyd. Mi-am dat seama imediat că ceva s-a întâmplat şi l-am contactat", povesteşte Heliovaara pentru atptour.com.
CITEŞTE ŞI:

Cursa contra-cronometru spre Roma

Partenerul său, Llyod, aflase la 22:30 de retragerea din turneu a lui Khachanov şi Rublev şi a fost în permanentă legătură cu organizatorii în speranţa că el şi Heliovaara vor fi primiţi pe tabloul de la Roma. Odată confirmarea venită, Glasspool l-a sunat pe nordic, dar acesta deja dormea şi avea telefonul închis. A luat legătura cu fratele acestuia, dar nici acesta nu a avut mai mult succes în tentativa de a-l anunţa marea veste.
"Nu am putut da de Harrri, dar din fericire fetiţa lui l-a trezit în mijlocul nopţii. M-a sunat şi am decis amândoi să facem tot posibilul să ajungem la Roma. Am găsit un zbor la 6 dimineaţa, dar am ratat alarma şi m-am trezit foarte târziu. Ca atare, mi-am pus în bagaj doar două rachete, o pereche de pantofi de sport şi câteva tricouri, apoi am "fugit" spre aeroport", explică britanicul Lloyd.
Glaspool era în Londra, în timp ce Heliovaara se afla în Helsinki, astfel că totul s-a desfăşurat contra-cronometru. Cei doi au mers de la aeroportul din Roma direct la Foro Italico, pentru că le începe meciul, neavând timp nici măcar să treacă pe la hotel.
"Nici nu aveam de ce să mergem la hotel, pentru că niciunul din noi nu avea bagaj voluminos. Amândoi ne gândeam că ne vom întoarce acasă în aceeaşi seară", a recunoscut Lloyd, extrem de amuzat, pentru ca apoi să dezvăluie cât de dezorientaţi au fost odată ce au păşit în complexul de la Foro Italico: "Nu ştiam nimic acolo, habar nu aveam unde e sala de forţă sau unde sunt poziţionate terenurile de antrenament. A fost o nebunie. Din fericire, pe Joe Salisbury îl ştiu foarte bine, e şi el britanic şi ne-am antrenat de multe ori împreună. Cred că ăsta a fost un avantaj pentru noi, chiar dacă ei plecau mari favoriţi".

Parcurs perfect pentru Harri Heliovaara şi Lloyd Glaspool, la Roma

Meciul cu cei care aveau statut de cap de serie numărul unu a mers ca pe roate, asta şi pentru că Heliovaara şi Glaspool nu au avut deloc presiune. Toată adrenalina acumulată de cursa contra-cronometru până la Roma le-a adus multă linişte, astfel că au gestionat perfect momentele cheie din prima partidă.
"Ne-am simţit incredibil pe teren, ne-a ajutat mult şi că nu am avut vreo aşteptare de la meci, pur şi simplu eram fericiţi că putem juca la Roma", a explicat Heliovaara.
Meciul din turul doi, cu Thanasi Kokkinakis şi Frances Tiafoe a fost unul mult mai dificil, paradoxal, asta şi pentru că oboseala turului de forţă făcut se acumulase. În plus, a apărut presiunea, cei doi conştientizând că au o şansă istorică, la unul dintre cele mai mari turnee.
"Cu Thanasi şi Frances am început să simţim presiune, mai ales că i-am simţit pe cei doi foarte relaxaţi. Publicul a fost de partea lor, astfel că a fost şi mai greu. Dar totul a mers ca uns pentru noi, din nou, iar acum suntem în sferturi", a dezvăluit Glasspool.
Dacă pentru Glasspool este al doilea turneu de categoria Masters 1000 la care participă, după ce la Miam a făcut pereche cu Michael Venus, pentru Heliovaara este primul turneu atât de important la care are şansa să joace. Azi, cei doi pornesc din nou cu şansa a doua în faţa cuplului Isner-Schwartzman, dar, după ce au răsturnat calculele hârtiei în primele două tururi, nimic nu mai pare imposibil, "careul de aşi" fiind la doar un succes distanţă.
Turneul ATP Masters 1000 de simplu e transmis în direct pe Eurosport şi Eurosport Player. Iată programul zilei de vineri:
Program Roma
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo