Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, dezvăluiri după turneul cucerit la Roma. La ce s-a gândit rusul când a văzut posibilul său traseu

Andrei Nicolae

Publicat 22/05/2023 la 18:54 GMT+3

Daniil Medvedev a cucerit ieri Masters-ul de la Roma după ce l-a învins în finală pe Holger Rune, scor 7-5, 7-5. Tenismenul a vorbit despre turneul făcut la Foro Italico și a declarat că tabloul de la competiția din capitala Italiei a fost cel mai dificil pe care l-a văzut vreodată.

Daniil Medvedev, campion la Roma! Primul trofeu ATP 1000 pe zgură din carieră

După aproape două ore de întârziere din cauza ploii, Daniil Medvedev a practicat un tenis aproape perfect împotriva unui specialist pe această suprafață. În ciuda faptului că Rune a avut de două ori break în față în setul secund, rusul a avut nervii tari și a închis disputa cu un dublu 7-5, exact ca în semifinala cu Tsitsipas.
Rusul în vârstă de 27 de ani a cucerit la Roma primul său turneu de calibru ATP 1000 de pe zgură din carieră, după ce a avut un parcurs destul de dificil până la obținerea trofeului. Tenismenul a recunoscut și el acest aspect când a declarat că în momentul în care a văzut tabloul și împerecherea sa, s-a gândit că este cel mai greu traseu avut vreodată.
"O să fiu sincer, eram în mașină cu soția mea, cu încă un jucător de tenis parcă sau cu un prieten când am văzut tabloul. M-am gândit:'Wow, ăsta este cel mai greu traseu pe care l-am văzut vreodată pentru mine.'
L-am avut pe Emil Ruusuvuori în primul tur, după pe Zapata Miralles care joacă bine pe zgură, Zverev, Hurakcz (n.r. după care Hanfmann, Tsitsipas și Rune). Nu se mai termina odată. Dar am reușit să o fac", a declarat ocupantul locului secund în ierarhia mondială, citat de We Love Tennis.
Citește și:

MEDVEDEV, ÎN "TRANSĂ" LA ROMA

Medvedev nu câștigase vreun meci în precedentele 3 participări la Roma. Anul acesta a fost într-o perioadă de grație, pe lângă victoria contra lui Rune eliminându-i, pe parcurs, pe doi jucători cu un background important la Foro Italico (Zverev - campion în 2017 și Tsitsipas - finalistul de anul trecut).
Medvedev este al 3-lea jucător din istorie care câștigă turneele de la Miami și Roma în același an, după Djokovic (2011, 2014 și 2015) și Andre Agassi (2002).
"Întotdeauna am vrut să cred în mine și să câștig cele mai importante turnee din lume. Dar, în același timp, nu credeam că e posibil să câștig un turneu ATP 1000 pe zgură, pentru că uram această suprafață, uram să joc pe ea. Simțeam că nimic nu merge.
Înainte de turneele de la Monte Carlo și Madrid, însă, m-am simțit bine. "Bun, hai să profit cât pot". Apoi, am venit aici, la Roma, și i-am zis antrenorului meu: "Nu știu ce se întâmplă, dar mă simt incredibil". Dar, când trebuie să întâlnești cei mai buni jucători din lume pe zgură, e greu să ajungi la final. Sunt foarte fericit că am reușit să îmi demonstrez mie și tuturor că sunt capabil să câștig un turneu important și pe zgură", a spus Medvedev, citat de atptour.com.
Pentru Daniil Medvedev urmează Grand Slam-ul de la Roland Garros, unde va fi unul dintre favoriți de asemenea.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo