Sorana Cîrstea a fost prima jucătoare care a făcut pasul în turul 2 la Wimbledon, după o victorie în două seturi, încheiate la tiebreak, cu Aleksandra Krunic. A fost și startul unei sarabande de succese românești în primele două zile, pentru că alte cinci conaționale au izbutit să treacă mai departe de turul inaugural.
Tragerea la sorți le-a avantajat pe cele mai multe dintre jucătoarele din România, dar și evoluția lor a fost încântătoare. Toate cele șase reprezentante s-au calificat cu 2-0 la seturi! Performanța tenisului românesc este excepțională, fără precedent într-un turneu de Grand Slam.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 7 ORE

Finalul de meci la superlativ al Simonei Halep. Românca s-a calificat în turul 2 la Wimbledon

Și ar fi putut fi chiar toate cele șapte românce calificate în turul 2, având în vedere și jocul bun realizat de Gabriela Ruse contra finalistei de la Roland Garros, Coco Gauff. Sportiva din România a avut 5-4 în setul decisiv.

"Invazie" românească în turul 2 la Wimbledon

Rezultatele înregistrate de jucătoarte din România, în turul 1 la Wimbledon
  • Sorana Cîrstea - Aleksandra Krunic 7-6, 7-6
  • Irina Begu - Ekaterine Gorgodze 6-4, 6-1
  • Mihaela Buzărnescu - Nastasja Schunk 6-4, 6-2
  • Gabriela Ruse – Cori Gauff 6-2, 3-6, 5-7
  • Irina Bara – Chloe Paquet 6-2, 6-4
  • Ana Bogdan - Dayana Yastremska 6-2, 6-2
  • Simona Halep – Karolina Muchova 6-3, 6-2
Miercuri, la Wimbledon începe asaltul pentru turul 3, iar câteva dintre române sunt favorite. Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Tatjana Maria, în fața căreia are 3-0. Iar Irina Begu o va avea în față pe italianca Elisabetta Cocciaretto. Jocul solid pe care l-a arătat luni seara îi dă încredere că poate dtrece și de această adversară.
Joi, Simona Halep o va avea în față pe Kirsten Flipkens, sportivă care ocupă locul 190 în ierarhia mondială. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat până acum de 5 ori. Românca nu a fost învinsă niciodată de următoarea sa adversară de la Wimbledon. Mai mult, Halep nu a pierdut niciun set în fața sportivei din Belgia.
Mihaela Buzărnescu va încerca să o "răzbune" pe Gabriela Ruse, urmând să o înfrunte pe Cori Gauff. Un meci mai greu va avea și Irina Bara, care o va întâlni pe Paula Badosa, a patra favorită a turneului. În fine, Ana Bogdan va da peste Petra Kvitova, tot joi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 10 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 11 ORE