Ion Țiriac și-a ales favoritul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic. Miliardarul român consideră că Novak Djokovic este un mare jucător de tenis, dar sârbul nu va fi niciodată un mare campion, așa cum este Rafael Nadal, cel pe care faima nu l-a schimbat cu absolut nimic, în ciuda nenumăratelor titluri pe care le-a câștigat în cariera sa. În ceea ce îl privește pe Djokovic, Țiriac consideră că este la fel ca Boris Becker, adică un copil care pare că nu își găsește locul:
"Pentru mine, Nadal e un mare campion. Nu la tenis, în sport, e un geniu care a rămas cu picioarele pe pământ, care se poartă exact ca atunci când avea 15 ani, nu cu capul, dar cu sufletul. Djokovic își caută locul și nu îl găsește! E aproape ca Becker, atunci când își căuta locul: ca un copil din ăla care are flacăra aici și tot pune mâna să vadă dacă îl arde sau nu! Djokovic e un mare sportiv, un foarte bun jucător de tenis.
Djokovic, mare jucător, nu vorbesc doar de 20 de titluri de Grand Slam. Dumneata nu ții minte, dar el a venit cu wild card la București! Nu intra la București, în turneul de la București. Când era mititel. Pe de altă parte, Belgradul e un oraș scump. Chiar și antrenamentele, din când în când, el le făcea în România. Venea 80 de kilometri cu mașina, până în România, ca să nu plătească acolo, chiria, antrenorul", a spus Țiriac pentru emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".
Gonet Geneva Open
Dominic Thiem, execuție superbă la Geneva, în meciul cu Marco Cecchinato
ACUM 39 MINUTE
Citește și:

Ion Țiriac, despre situația lui Djokovic din Australia: "Nu vrei ce?"

Ion Țiriac a vorbit și despre scandalul în care fostul număr 1 mondial s-a aflat în centrul atenției la începutul anului. Novak Djokovic a ajuns în Australia, dar nu i s-a permis intrarea în țară, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19. Astfel, el a ratat primul turneu de Grand Slam al anului:
"Eu am o relație foarte civilizată cu familia Djokovic. Mai mult decât atât, nu eu, că nu mă ocup de treaba asta, dar turneul de la București e acum la Belgrad. Dar Djokovic, după părerea mea, a vrut să demonstreze ceva, nu am înțeles ce, după care a făcut o treabă care un mare jucător nu o face.
Nu spun un megastar. Nu poți să te încurci în minciunile în care s-a încurcat el, ca să demonstrezi ce? Că ai personalitate și tu nu vrei! Nu vrei ce? Ce vor ăia 99%? Păi dacă nu vrei ce vor ăia 99%, atunci de ce te mai duci, ca să fii ăla 1% care n-ai voie să te duci? Deci ai încurcat-o de la A la Z!", a mai spus Ion Țiriac.
Novak Djokovic a revenit pe teren la turneul ATP 500 de la Dubai, acolo unde a ajuns până în sferturi. Sârbul a fost eliminat de către cehul Jiri Vesely, înfrângere care l-a făcut să piardă primul loc mondial, în detrimentul lui Daniil Medvedev.
Novak Djokovic nu va participa la Indian Wells și Miami, deoarece nu poate intra în Statele Unite ale Americii. În schimb, el va putea participa la al treilea turneu Masters al anului, cel de la Monte Carlo (9 - 17 aprilie), dar și la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), acolo unde va putea să își apere titlul câștigat în 2021, după ce guvernul francez a anunțat că va ridica regulile privind certificatul verde.
Tenis
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 al calificărilor la Roland Garros 2022. Mingea de meci
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 2 ORE