Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laver Cup 2022 | Europa - Restul Lumii 8-4. Djokovic/Berrettini, victorie mare cu De Minaur/Sock

Ion Alexandru

Actualizat 25/09/2022 la 01:08 GMT+3

Matteo Berrettini a câștigat prima partidă a zilei a doua de la Laver Cup. Italianul l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, dar Taylor Fritz a trecut de Norrie. Djokovic a adus din noua echipa Europei în avantaj, iar apoi, alături de Berrettini, echipa Europei s-a impus în fața dublului format din De Minaur și Sock.

Dublul Djokovic & Berrettini, show cu echipa Restului Lumii, Sock/De Minaur, la Laver Cup

Laver Cup - Echipa Europei - Echipa Restului Lumii 8-4

UPDATE | Echipa formată din Novak Djokovic și Matteo Berrettini a câștigat disputa cu echipa De Minaur / Sock cu scorul de 7-5, 6-2, după o oră și 23 de minute de joc.
"A fost prima dată când am făcut echipă, dar cu siguranță nu va fi ultima dată. Eu nu joc dublu de obicei, mi se pare un sport total diferit. Trebuie să ai mereu încredere în colegul tău. Terenul e mai mare, Matteo e unul dintre cei mai buni jucători la serviciu. Amândoi am câștigat la simplu, iar apoi ne-am unit forțele pentru o victorie la dublu" – Novak Djokovic
picture

Dublul Djokovic & Berrettini, show cu echipa Restului Lumii, Sock/De Minaur, la Laver Cup

"Novak vorbește mai bine decât mine italiană. Înainte l-am întrebat dacă ar vrea să discutăm în italiană. Să sperăm că nu a înțeles când am înjurat, dar a fost o experiență uimitoare să jucăm împreună. A fost un meci dificil, dar cu Novak alături, lucrurile sunt mereu mai ușoare" – Matteo Berrettini
UPDATE | Dublul Djokovic/Berrettini câștigă setul inaugural al meciului cu De Minaur și Sock, scor 7-5 după 49 de minute de joc.

Laver Cup - Echipa Europei - Echipa Restului Lumii 6-4

UPDATE | Novak Djokovic câștigă primul său meci la ediția din acest an a Laver Cup și aduce două puncte importante pentru echipa Europei. Sârbul a jucat fantastic și s-a impus cu 6-1, 6-3, după o oră și 14 minute de joc. Acesta a fost primul meci al sârbului de la Wimbledon și a arătat mult mai bine decât multă lume s-ar fi așteptat, mai ales în fața semifinalistului de la US Open, Frances Tiafoe.
"Nu am jucat de câteva luni. Ultima oară când am fost aici am câștigat la Wimbledon. Am simțit foarte bine mingea. Nu am greșit prea mult, returul a funcționat. Am câștigat atât pentru mine, cât și mai mult pentru echipa. Am fost emoționat după ziua de ieri. A fost greu să mă concentrez, dar mă bucur că mi-am făcut datoria și am câștigat pentru echipă. Cred că toți suntem de acord că a fost unul dintre cele mai impresionante momente, unul dintre cele mai frumoase din toate timpurile. Ne-am fi dorit ca retragerea să nu se producă.
A fost un amestec de emoții, tristețe pentru că se retrage, dar și bucurie pentru că am fost alături de el. Ne va rămâne în inimi. E evident, sunt foarte fericit că suntem aici alături de el, e un privilegiu. A fost foarte frumos să-i văd pe părinții lui Roger, copiii, pe Mirka. Pentru mine a fost cel mai emoționant moment când copiii au venit și l-au îmbrățișat Vreau să spun multe, nu am mai fost demult în circuit. Nu știu dacă e discursul corect, dar sunt sub influența emoțiilor. Va fi distractiv să fac echipă cu Berrettini. Am exersat limba italiană, are un serviciu uriaș și cu siguranță mă va ajuta", a spus Novak Djokovic la interviul de după meci.
picture

Novak Djokovic, încântător la revenirea pe teren! Sârbul l-a învins clar pe Tiafoe la Laver Cup

UPDATE | Mesajul lui Rafa după victoria lui Nole cu Tiafoe:
UPDATE | Meciul dintre Djokovic și Tiafoe este urmărit cu mare interes din tribune. Un fan a ieșit în evidență și a devenit, pentru câteva minute, vedeta din O2 Arena.
picture

Un fan, de neoprit la Laver Cup. Federer "nu a avut variantă" şi a început să îl aplaude

UPDATE | Novak Djokovic a câștigat cu 6-1 primul set al întâlnirii cu Frances Tiafoe. Sârbul pare să se regăsească la un nivel de joc fantastic.
Rezumatul partidei Fritz - Norrie
picture

Rezumatul partidei Fritz-Norrie, de la Laver Cup

Laver Cup - Echipa Europei - Echipa Restului Lumii 4-4

UPDATE | Taylor Fritz se impune dramatic în faţa lui Cameron Norrie! După 6-1, 4-6, americanul a avut nervii mai tari în super-tiebreak, pe care şi l-a adjudecat cu 10-8, în ciuda faptului că britanicul a revenit senzaţional.
Europa - Restul Lumii este acum 4-4 şi pentru noi urmează main eventul zilei: Djokovic - Tiafoe, de la 21:00 (Eurosport 1).
UPDATE | Chiar dacă Fritz a reuşit poate punctul meciului, Norrie s-a impus în setul secund şi a trimis disputa în super-tie-break: 1-6, 6-4.
UPDATE | Taylor Fritz a câştigat de o manieră impresionantă primul set al duelului cu Cameron Norrie, scor 6-1, după mai puţin de jumătate de oră. Britanicul, care l-a înlocuit pe Nadal - venit special la Londra doar pentru meciul de dublu care a consemnat retragerea lui Federer -, nu a părut în niciun moment în meci. Pentru prima oară la ediţia din acest an, Echipa Lumii câştigă primul set al unei dispute.
Rezumatul partidei Berrettini - Auger-Aliassime
picture

Rezumatul partidei Berrettini - Auger Aliassime, de la Laver Cup

Laver Cup | Europa - Restul Lumii 4-2

UPDATE | Matteo Berrettini câștigă duelul cu Felix Auger-Aliassime și aduce două puncte extrem de importante pentru echipa Europei. Italianul s-a impus cu 7-6(11), 4-6, 10-7. După primul meci al zilei a doua, Europa conduce echipa lumii cu 4-2.
Următoarea partidă a sesiunii de zi de sâmbătă va fi cea dintre Cameron Norrie și Taylor Fritz.
UPDATE | Felix Auger-Aliassime s-a impus în setul al doilea cu 6-4, iar prima partidă a zilei a doua de la Laver Cup se va decide în super-tiebreak.
UPDATE | Matteo Berrettini a câștigat primul set al zilei, în partida cu Felix Auger-Aliassime. Italianul s-a impus după un tiebreak maraton, cu 13-11. Primul set a durat 75 de minute.
Rafael Nadal a participat vineri seară la ultimul meci profesionist din cariera lui Roger Federer ca partener de dublu. "A fost emoționant, de neuitat, și trist. Este greu să descriu, au fost multe emoții, dar ei bine, până la urmă, a fost o zi cu totul specială, de neuitat și până la urmă pentru toată lumea există un început și există un sfârșit. Este viață", a spus spaniolul după finalul meciului de la Londra.
picture

S-a cutremurat O2 Arena! Reacția publicului la ultima intrare pe teren a lui Federer, la Londra

Nadal a fost foarte emoționat după meci și a izbucnit în lacrimi. Federer, de asemenea, nu și-a putut reține lacrimile: "Sunt o persoană destul de sensibilă. Nici nu îmi face griji atunci când plâng. Plânsul este un lucru bun uneori. Nu trebuie să reprimi aceste emoții. O parte din viața mea se duce, așa că este greu"
Nadal, care se așteaptă la nașterea primului său copil în următoarele săptămâni, a spus că au fost "săptămâni dificile":
"Au fost zile de câteva ore de somn, puțin stres în general. Situații ceva mai complicate decât de obicei în acasă. Am avut de-a face cu o presiune diferită de cea cu care sunteți obișnuiți în viața profesională. Din fericire totul este bine, mult mai calm și în acest sens am reușit să vin aici, ceea ce a fost important pentru mine" a spus spaniolul.
Citește și:

Nadal confirmă faptul că nu va mai juca la Laver Cup 2022

Spaniolul, care nu a mai concurat de când a fost eliminat în optimile de finală de la US Open împotriva lui Frances Tiafoe, a confirmat că nu va mai juca niciun meci în această Laver Cup: "Nu sunt bine. Nu am de gând să joc. Trebuie să mă întorc în cameră și să mă gândesc. Acolo trebuie să mă consult cu mine. Am un conflict interior foarte aprins și acum nu vă pot răspunde. Când sunt toate aceste momente de emoție sunt confuz. Mă voi întoarce în camera mea și voi vedea ce am de făcut"
picture

Roger Federer, discurs printre lacrimi după ultimul meci al carierei: "Nu am vrut să mă simt singur"

Nadal a fost întrebat dacă retragerea prietenului său l-a făcut să reflecteze asupra modului în care vrea să fie retragerea lui în viitor.
Nu sunt incă în acel moment. Am fost aproape de acel moment în acest an, nu vreau să mint pe nimeni. În timpul Roland Garros m-am gândit că ar putea fi ultimul meu turneu. Aceasta este realitatea. De atunci, totul a mers din ce în ce mai rău. M-am accidentat atât la Wimbledon cât și la US Open, dar nu mă gândesc la retragere momentan. Acum, mă gândesc mai mult la viața personală și la normalitate. Dacă o să bine în familie, am liniștea de a gândi următorii pași în viața profesională"

Laver Cup continuă pe Eurosport și Eurosport Player

După o noapte cu foarte multe emoții, tenisul de cea mai înaltă calitate continuă la Londra cu disputa fascinantă din Europa și Restul lumii. După prima zi, scorul este egal 2-2. Pe teren vor intra astăzi în echipa Europei Novak Dkjokovic, Matteio Berrettini și Cameron Norrie. Oponenții sunt Felix Auger-Alliassime, Taylor Fritz, Frances Tiafoe și Alex De Minaur. Ziua a doua de la Laver Cup începe la ora 15 (ora României).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo