Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost lider mondial îi ia apărarea lui Kyrgios, după răbufnirea de la Miami: "Punctul lui de vedere e valid"

Irina Aldea

Publicat 30/03/2022 la 17:33 GMT+3

Nick Kyrgios nu a reușit să continue la turneul de la Miami, însă australianul și-a pierdut complet mințile pe teren în meciul cu Sinner și a provocat un scandal monstru cu arbitrul de scaun Carlos Bernardes. După multe critici îndreptate către Kyrgios, un fost lider mondial sare în apărarea australianului.

Nick Kyrgios

Credit imagine: Getty Images

Kyrgios și-a pierdut mințile în timpul partidei cu Sinner, pierdută în optimile de finală ale turneului din Florida, scor 6-7, 3-6. Penalizat, acesta s-a certat cu arbitrul și i-a cerut să cheme supervizorul turneului, pentru a împărți dreptatea. Imediat, australianul și-a rupt de nervi racheta, a fost iar penalizat, astfel că oficialul nu a mai fost chemat în arenă, așa cum voia sportivul de la Antipozi.
Fost lider mondial în clasamentul ATP, Andy Roddick susține că arbitrul de scaun Carlos Bernardes "a părut cu sentimentele rănite" și crede că "orgoliul său a fost în joc" în momentul în care l-a sancționat pe Kyrgios. Deși a avut o săptămână excelentă și a trecut de Rublev, Fognini și Mannarino, nervii de pe teren i-au venit până la urmă de hac în meciul cu Sinner.
CITEȘTE ȘI:

Un fost lider mondial îi ia apărarea lui Kyrgios, după răbufnirea de la Miami

După ce și-a exprimat nemulțumirea atât față de suprafața de joc, cât și față de arbitrul de scaun Carlos Bernardes, Kyrgios a explodat și la conferința de presă, acolo unde a avut o mulțime de reproșuri și a cerut ca toată lumea implicată în turneul de la Miami să fie concediată. Surprinzător, într-un interviu pentru Tennis Channel, câștigătorul de la US Open în 2003, Andy Roddick, a spus "este destul de ușor, odată ce ai un avertisment, nu face nimic altceva care ar justifica un alt avertisment".
picture

Kyrgios și-a pierdut mințile la Miami! Australianul și-a făcut praf racheta și a primit 2 penalizări

"Nu pot să spun că sunt de acord cu Nick pentru ce a făcut după prima penalizare. El a spus că arbitrul este rău și altcineva ar putea face o treabă mai bună. Sincer să fiu simt că are un punct de vedere valid. Îmi place de Carlos Bernardes, dar cred că sentimentele i-au fost rănite în acele momente.
Nu pare a fi un comportament antisportiv, nu cred asta. Orgoliul lui poate că a fost în joc. Apoi nu pot justifica ce face Nick. Ok, ești supărat, dar nu poți reacționa așa. Dai cu racheta de pământ când știi clar că arbitrul te are în vizor, e motivat să te avertizeze iar, e jignit. Acolo simt că Nick a pierdut controlul", a spus Andy Roddick.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo