Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Idemo, Miomir!". În absența lui Djokovic, un alt sârb uimește în tenisul mondial. Performanțe de top pentru Kecmanovic

Cristian Mihală

Actualizat 30/03/2022 la 10:35 GMT+3

Miomir Kecmanovic este noua stea a Serbiei în tenis, în absența lui Novak Djokovic. Jucătorul de 22 de ani are un start de 2022 de senzație și se află pentru a 3-a oară în sferturile unui turneu de Masters 1000.

Miomir Kecmanovic

Credit imagine: Eurosport

Miomir Kecmanovic își continuă perioada de grație din 2022. Sârbul de 22 de ani s-a calificat în sferturi la Miami, după ce a trecut cu 3-6, 6-1, 6-4 de Taylor Fritz, învingătorul de la Indian Wells. Pentru un loc în careul de ași, sârbul se va lupta cu cel mai bun jucător din noua generație, Carlos Alcaraz.
picture

Kecmanovic, turneu perfect la Miami. A trecut de Fritz și e în sferturi

Anul acesta este unul perfect pentru jucătorul de 22 de ani, care nu anunța prin prestațiile de sezonul trecut "explozia" din acest an. Secretul stă cu siguranță și în colaborarea cu David Nalbandian, fostul mare jucător argentinian care i-a devenit antrenor în primăvara anului trecut.
CITEȘTE ȘI:

Început promițător de carieră pentru Kecmanovic

În 2017, la doar 17 ani, Kecmanovic câștiga primul său titlu ITF, în Florida, pentru ca apoi să primească un wildcard la Miami, unde a trecut de turul întâi.
A urmat o perioadă de acumulare pentru Miomir, iar în 2019 acesta intra printre primii 50 din lume, în urma finalei de la Antalya Open, unde a fost învins dramatic de Lorenzo Sonego.
În 2020 și 2021 sârbul a "evoluat mai mult sub radar", astfel că puțini se gândeau că Miomir va reuși performanțe excepționale anul acesta, deși a demonstrat că e capabil de un joc destul de consistent în primele tururi ale competițiilor.

Excluderea lui Djokovic de la Australian Open, marea șansă a lui Kecmanovic

Sezonul perfect pentru Kecmanovic a început la Australian Open, acolo unde trebuia să îl întâlnească în primul tur pe Novak Djokovic. Conaționalul său a fost în cele din urmă exclus, din cauza faptului că e nevaccinat, iar Miomir a profitat la maximum de culoarul avut.
I-a învins pe Caruso (un lucky loser care a prins tabloul după eliminarea lui Nole), Tommy Paul, Lorenzo Sonego, pentru a se opri în optimi, după o dispută fără istoric cu Gael Monfils.
Se părea că prima optime de Grand Slam din carieră e doar apanajul culoarului favorabil, însă Kecmanovic a continuat fantastic: sferturi la Rio, pentru ca apoi să facă un turneu mare la Indian Wells, unde a trecut de Borady, Cilic, Van de Zandschulp și Berrettini. Contra italianului a bifat a doua victorie a carierei în fața unui jucător din top 10 ATP. S-a oprit pentru a doua oară în carieră în sferturile unui Masters 1000, după ce a pierdut cu Taylor Fritz, cel care apoi avea să câștige turneul californian.
După doar o săptămână, Kecmanovic continuă să încânte cu evoluțiile sale, în Florida, acolo unde a reușit alte victorii de răsunet. După un prim tur ușor, contra lui Jack Sock, Miomir a avut partide extrem de complicate, dar pe care le-a gestionat perfect: Felix Auger-Aliassime (alt jucător de top 10 ATP), Sebastian Korda și Taylor Fritz, au fost "victimele" sale în drumul spre al doilea sfert de finală consecutiv de Masters.

Kecmanovic - Alcaraz sau urmașii lui Djokovic și Nadal

Djokovic și Nadal, poate cei mai mari doi jucători din istoria tenisului, vor ajunge în curând la finalul carierelor de excepție, dar Serbia și Spania au viitor în tenis.
În privința Spaniei, lucrurile erau clare, Carlos Alcaraz fiind un adevărat fenomen, care cu siguranță nu are cum să rateze (dacă e sănătos) bifarea a multe turnee de Grand Slam câștigate și poziția 1 în ierarhia ATP. La doar 18 ani, Carlos arată incredibil din punct de vedere fizic și se poate bate deja de la egal la egal cu orice jucător din lume.
Dar și Serbia are speranțe mari uitându-se în viitor, în contextul în care Kecmanovic etalează în aceste săptămâni un tenis de mare calitate. Probabil că e mult prea devreme să îl etichetăm drept "noul Djokovic", dar e limpede că Miomir are destul atu-uri pentru a deveni pe termen lung un jucător de top, capabil să ajungă în fazele finale ale turneelor.
În aceste condiții, duelul dintre Kecmanovic și Alcaraz, pentru un loc în semifinalele de la Miami, va fi extrem de interesant. Cei doi nu s-au mai întâlnit până în prezent, dar au demonstrat că sunt printre cei mai în formă tenismeni în prezent (14-2 e raportul victorii/înfrângeri pentru Alcaraz, în 2022, în timp ce sârbul se "laudă" cu un bilanț de 19-6).
Sferturile de la Miami (în direct pe Eurosport 2)
  • Medvedev - Hurkacz
  • Alcaraz - Kecmanovic
  • Sinner - Cerundolo
  • Zverev - Ruud
Odată cu accesul în sferturi la Miami, Kecmanovic va urca până pe locul 38 ATP. În cazul în care va produce surpriza și îl va elimina pe Alcaraz, sârbul va "bate" la porțile TOP 30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo