Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bianca Andreescu a învins-o pe Emma Răducanu în duelul "româncelor" de la Miami, după un meci superb

Nicu Savin

Publicat 22/03/2023 la 20:50 GMT+2

Bianca Andreescu s-a calificat în turul secund la Miami, după o victorie în 3 seturi cpntra Emmei Răducanu, scor 6-3, 3-6, 6-2. Cele două jucătoare cu origini românești au oferit o partidă agreabilă, decisă la micile detalii.

Bianca Andreescu

Credit imagine: AFP

Bianca Andreescu - Emma Răducanu a fost singura dispută din primul tur al turneului de la Miami care a adus față în față două campioane de Grand Slam, astfel că duelul a generat un interes major. Amebele jucătoare de origine română s-au impus în trecut la US Open și ulterior au avut parte de un regres în carieră, iar acum încearcă să revină în top.
Bianca Andreescu a început mult mai bine meciul și s-a distanțat la 3-0, iar break-ul făcut a fost suficient pentru a-și adjudeca primul set, scor 6-3, după 45 de minute de joc. Britanica și-a regăsit cadența la serviciu încă din finalul primului set și a continuat pe același trend.
Momentul decisiv al actului secund s-a petrecut la 4-3 pentru ea, când a reușit să se desprindă, după un game de peste 10 minute pe serviciul canadiencei. Ulterior, Emma a servit perfect și a trimis meciul în decisiv.

Bianca Andreescu, în turul doi la Miami, după o victorie contra Emmei Răducanu

Canadianca a fost afectată de pierderea setului doi și Răducanu a avut 40-0 contra serviciului în primul game din decisiv. Bianca a câștigat însă 5 puncte la rând și a preluat conducerea în set. Echilibrul a fost păstrat până la 2-2, moment în care jucătoarea din Canada și-a ridicat nivelul și nu a mai cedat niciun game, profitând de greșelile tot mai dese ale adversarei.
Așadar, s-a impus cu scorul final de 6-3, 3-6, 6-2, la capătul a două ore și 35 de minute minute de joc. Scorul din setul 3 este poate cam dur, diferențele dintre cele două jucătoare fiind mai mici. Emma Răducanu a terminat partida cu un procentaj mai mare la primul serviciu (74% vs 64 %) și cu mai multe puncte câștigate pe serviciul 2 (70% vs 65 %). Britanica a plătit tribut însă faptului că nu a găsit soluții la mingile de break, frunctificând doar una dintre cele 12 pe care și le-a creat.
În turul secund, Bianca Andreescu va întâlni o altă adversară de top. Este vorba despre Maria Sakkari, cap de serie 7, care a avut un prim tur liber.
Cele două s-au mai întâlnit de două ori, iar scorul este egal la meciurile directe. Prima confruntare a avut loc chiar la Miami, în 2021. Andreescu se impunea atunci în tie-break-ul din decisiv și se califica în ultimul act, unde era nevoită să se retragă din duelul cu Ash Barty, la 6-3, 4-0 pentru australiancă. Sakkari și-a luat revanșa în același an, la US Open, când a câștigat, tot în decisiv, duelul din turul 3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo