Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, primele declarații după eliminarea din semifinalele Miami Open! Când a simțit că a pierdut

Bianca Dumitru

Publicat 01/04/2023 la 08:39 GMT+3

Sorana Cîrstea și-a încheiat în această seară parcursul în turneul de la Miami, fiind învinsă în două seturi de Petra Kvitova. La finalul partidei, românca a dezvăluit de ce a pierdut și a vorbit despre cum au fost ultimele săptămâni pentru ea.

Sorana Cîrstea la Miami Open

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea a fost eliminată aseară în semifinalele Miami Open de Petra Kvitova, care a câștigat în două seturi, scor 7-5, 6-4, după o oră și 43 de minute de joc.
La finalul partidei, românca a făcut primele declarații, dezvăluind care a fost momentul care a dat meciul peste cap, ducând la pierderea a șapte game-uri consecutive din momentul în care a servit pentru set, la scorul de 2-5.
În plus, Sorana a mărturisit că este mulțumită de ceea ce a reușit în ultimele săptămâni, la Indian Wells și Miami Open, arătându-se încrezătoare pentru competițiile care urmează.
"Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, sunt game-urile de la 5-2 pentru mine la 7-5, 2-0 pentru ea. Acolo am simțit că am scăzut puțin jocul.
Ea a început să fie mult mai liberă, să joace mult mai curajos. Apoi am încercat să revin, dar a fost prea târziu.
Plec cu zâmbetul pe buze, au fost două turnee bune din partea mea. Am pierdut la Indian Wells la Iga, numărul 1, iar aici la Petra, după un meci pe care cred că l-am avut în mână.
Nivelul este acolo și asta îmi dă încredere pentru turneele care urmează", a declarat Sorana Cîrstea, pentru Digi Sport.
Citește și:

SORANA CÎRSTEA, SALT IMPORTANT ÎN CLASAMENTUL WTA

Sorana Cîrstea a avut un parcurs excelent în acest an la Miami, care s-a încheiat cu victorii importante în fața unor sportive de top, cum ar fi Caroline Garcia (locul 4 WTA) și Aryna Sabalenka (locul 2 WTA).
Pentru prezența în semifinala turneului, care este a doua cea mai bună performanță din carieră, după finala Rogers Cup din 2013, Sorana Cîrstea a fost recompensată cu 380 de puncte WTA, care i-au adus un salt impresionant în clasament.
Astfel, de luni, 3 aprilie, românca se va afla pe locul 41 mondial, cu 33 de poziții mai sus decât în prezent, fiind la 40 de puncte în spatele Irinei Begu, ocupanta locului 38 WTA.
Cel mai bine clasată jucătoare din România continuă să fie Simona Halep, care se află pe locul 26, deși nu a mai jucat de 7 luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo