Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Potapova, răspuns elegant pentru Kostyuk, după ce ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna, la Miami

Nicu Savin

Publicat 24/03/2023 la 19:16 GMT+2

Anastasia Potapova a învins-o pe Marta Kostyuk în primul tur al turneului de la Miami, iar ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna la final, motivul fiind clar, războiul din Ucraina. Rusoaica nu a dorit să pună gaz pe foc și să genereze un scandal și a avut un răspuns elegant pentru învinsa ei la competiția din Florida.

Anastasia Potapova (R) passes by opponent Marta Kostyuk (L) of Ukraine during her second round match on Day 5 of the Miami Open

Credit imagine: Getty Images

Primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami a adus în prim plan un duel extrem de tensionat, între Anasatasia Potapova și Marta Kostyuk, reprezentantele Rusiei și Ucrainei, două țări aflate în război. Potapova s-a impus clar, scor 6-1, 6-3, iar uncraineanca a refuzat să-i strângă mâna la finalul disputei.
Kostyuk este una dintre cele mai vocale jucătoare în ceea ce privește războiul din țara sa și a cerut public interzicerea rușilor și în tenis, la fel cum se întâmplă în alte sporturi. După meciul cu Potapova, aceasta nu s-a ferit să afirme că există o mare tensiune între jucătoarele din Ucraina și cele din Rusia sau Belarus.
"Este evident că sunt tensiuni, nu suntem prieteni, suntem în război în acest moment. Poate că nu le salut pe unele jucători, dar nu am abordat niciodată pe nimeni, nu am vorbit niciodată cu nimeni. Poate că am răspândit ura prin simpla mea prezență.", a spus Kostyuk.

Anastasia Potapova a evitat să intre în polemică cu Marta Kostyuk, după meciul de la Miami

Potapova nu a dorit să genereze un scandal și a avut o reacție elegantă față de gestul lui Kostyuk, rezumându-se să afirme că se aștepta ca aceasta să nu-i strângă mâna și că rolul ei este să joace tenis, nu să intre în polemici cu adversarele.
"Mă așteptam. Evident, e alegerea sa, eu nu pot face nimic. Eu sunt aici să joc tenis, să uit de alte lucruri", a spus Potapova.
Anastasia Potapova a fost protagonista unui moment tensionat și săptămâna trecută, la Indian Wells. Rusoaica i-a înfuriat pe ucraineni, după ce a intrat pe teren îmbrăcată cu tricoul clubului de fotbal Spartak Moscova. Acest lucru a fost văzut ca un semn de susţinere pentru ţara sa în conflictul din Ucraina, atrăgându-şi un avertisment oficial din partea WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo