Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nervi întinși la maxim la Miami! Pospisil l-a înjurat pe președintele ATP: "Vă voi da în judecată!"

Irina Aldea

Publicat 25/03/2021 la 10:38 GMT+2

Turneul Masters 1000 de la Miami a debutat miercuri cu nervi și rachete distruse, la meciul dintre Vasek Pospisil și Mackenzie McDonald.

Vasek Pospisil

Credit imagine: Twitter

Enervat la culme din cauza politicii din tenis, Vasek Pospisil a avut o criză de nervi chiar pe teren, la meciul din primul tur cu Mackenzie McDonald. Canadianul s-a pierdut cu firea și a fost la doar un pas de descalificare, după ce l-a înjurat pe președintele ATP și s-a plâns de jocurile de culise care se fac în tenisul mondial masculin.
Pospisil, care încearcă, alături de Novak Djokovic, să facă PTPA (Asociația jucătorilor de tenis profesioniști) să funcționeze la parametri normali, independent de ATP, nu și-a mai putut stăpâni nervii pe teren și a explodatdin cauza unei ședințe online la care a participat alături de președintele ATP, Andrea Gaudenzi.

Vasek Pospisil, criză de nervi pe terenul de tenis la Miami

Canadianul de pe locul 67 ATP a primit avertisment de două ori de la arbitrul de scaun Arnaud Gabas și a fost la un pas de a fi descalificat, înainte de a-i spune oficialului din scaun că Gaudenzi "a urlat la el într-o ședință a jucătorilor profesioniști pentru că încearcă să unească tenismenii – pentru o oră și jumătate. Dacă mă vei descalifica, vă voi da în judecată pe toți cu zâmbetul pe buze!", a spus Pospisil, care a adăgat că Gaudenzi este "un nenorocit".
Revolta de pe teren nu l-a ajutat pe Vasek Pospisil să se descarce de nervi și a fost învins de americanul Mackenzie McDonald, scor 3-6, 6-4, 3-6, după două ore și 4 minute de joc. La câteva ore după meci, Vasek Pospisil și-a cerut iertare pe rețelele de socializare, după ce a refuzat să meargă la conferința de presă de la Miami: "Vreau să-mi cer scuze pentru comportomanetul meu de pe teren de mai devreme. Nu am respectat sportul pe care-l iubesc și îmi pare sincer rău.
Ca să ofer o oarecare explicație, m-am simțit profund deranjat în timpul unei întâlniri între jucători și președintele ATP aseară și... am subestimat efectul pe care toate acele emoții îl va avea asupra mea până am intrat astăzi pe teren. Din nou, îmi pare rău pentru comportamentul meu de pe teren și pentru limbajul pe care l-am folosit", a transmis Vasek Pospisil pe contul oficial de Twitter.

Vasek Pospisil și Novak Djokovic, puși la zid pentru înființarea PTPA

PTPA (Asociația jucătorilor de tenis profesioniști) a luat naștere din inițiativa lui Novak Djokovic, alături de Vasek Pospisil. John Isner a fost primul care li s-a alăturat. Principala idee care stă la baza acestei asociații reprezintă ajutorul pe care jucătorii mai slab clasați ar trebui să-l primească.
ATP nu a comentat niciodată cu privire la PTPA, însă actualul președinte, fostul jucător italian Andrea Gaudenzi, a reacționat trimițând jucătorilor un document în care îi sfătuiește să nu îi urmeze pe Djokovic și Pospisil, admițând însă că "nicio structură organizațională nu este perfectă". Gaudenzi a precizat și că o asemenea acțiune poate amenința forța pe care tenismenii o au deja în sportul lor.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo