Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Victoria Azarenka după ce a abandonat, aparent fără motiv, meciul de la Miami

Cristian Mihală

Publicat 28/03/2022 la 09:59 GMT+3

Victoria Azarenka, care s-a retras duminică în timpul meciului cu cehoaica Linda Fruhvirtova, căreia i-a permis astfel să acceadă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), şi-a cerut scuze şi a spus că vrea "să ia o pauză", din cauza "ultimelor săptămâni extrem de stresante".

Victoria Azarenka rompe a llorar en pleno partido en Indian Wells

Credit imagine: Getty Images

Episod bizar la Miami, acolo unde Vika a plecat din timpul partidei cu tânăra Linda Fruhvirtova. Din câte se pare, nu ar fi vorba de o accidentare, ci de un burnout, Azarenka fiind consumată total din punct de vedere mental. Deși și-a atras numeroase critici pentru că s-a retras la 2-6, 0-3, se pare că starea mentală a sportivei din Belarus e precară.
"Nu trebuia să intru astăzi pe teren. Ultimele săptămâni au fost extrem de stresante în viaţa mea personală. Ultimul meci m-a epuizat atât de mult, dar am vrut să joc în faţa unui public numeros, pentru că m-a ajutat la primul meu meci. Am vrut să încerc, dar a fost o greşeală", a scris Azarenka într-un comunicat.
Episodul vine la două săptămâni după ce Vika a început să plângă, din senin, în timpul partidei cu Rybakina, de la Indian Wells. Atunci, jucătoarea din Belarus nu a reușit să îi explice arbitrului de scaun motivul pentru care a început să plângă și și-a cerut scuze de mai multe ori.
Arezenka şi-a închis, după Indian Wells, conturile pe reţelele de socializare şi nu a reapărut public până săptămâna trecută, la Miami, unde a luptat din greu pentru a o învinge în trei seturi, 6-4, 2-6, 7-6 (7/5), pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (54 WTA), în primul tur.
"Sper să iau o pauză şi să fiu capabilă să revin", a mai scris Azarenka în comunicat, în această noapte, adăugând: "Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat".
Sportiva din Belarus, care, la fel ca şi compatrioţii săi şi jucătorii ruşi, participă la competiţii fără menţionarea ţării sale sau reprezentarea drapelului naţional, conform unei directive a autorităţilor tenisului, ca răspuns la războiul din Ucraina, a fost unul dintre puţinii sportivi din ţara sa care au condamnat acest conflict iniţiat de Vladimir Putin.
CITEȘTE ȘI:

Linda Fruhvirtova, de neoprit și cu Azarenka

Pe locul 279 în lume, Linda Fruhvirtova a primit un wildcard din partea organizatorilor pentru a participa la cel mai important turneu din cariera sa. Și puștoaica de 16 ani justifică pe deplin încrederea acordată de americani: după ce a trecut în două seturi de Kovinic, a produs marea surpriză, eliminând-o pe Mertens, în trei seturi, iar aseară a făcut un nou meci mare, cu Azarenka.
După victoria cu Mertens, cehoaica de 16 ani devenea cea mai tânără jucătoare care a ajuns în turul 3 la Miami de la CiCi Bellis, în 2015 (15 ani), Fruhvirtova are ambiții mari. Deși are voie, din cauza vârstei, să participe la doar 12 turnee WTA pe an, Fruhvirtova visează la turnee de Grand Slam și numărul unu mondial.
"Am răspuns mereu că obiectivele mele sunt clare. Vreau să fiu prima în lume și să câștig turnee de Grand Slam. Nimic nu o să se schimbe, acestea sunt țelurile mele", a explicat Linda.
3 turnee ITF a câștigat Linda, care a obținut primul succes în WTA acum un an, la Charleston, cu Alize Cornet. Atunci, ea ajuns până în sferturile competiției la care va participa și anul acesta, după Miami.
De notat și faptul că Linda are o soră mai mică, Brenda, care e văzută de unii și mai talentată. La 14 ani și 331 de zile, Brenda Fruhvirtova a devenit la începutul acestui an cea mai tânără jucătoare care să evolueze într-un meci oficial din cadrul circuitului WTA din 2009 până în prezent. Atunci, Madison Keys obținea un wildcard pentru a juca la Ponte Vedra Beach.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo