Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu insistă că nu îi va călca pe urme lui Barty! "Vreau să joc până la 30 de ani"

Bianca Dumitru

Publicat 24/03/2022 la 07:30 GMT+2

După retragerea lui Ashleigh Barty, Emma Răducanu a anunțat că ea nu își dorește să renunțe la tenis atât de devreme. Înainte de debutul la Miami Open, britanica a declarat că simte că poate juca tenis până după 30 de ani.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

Ashleigh Barty, jucătoarea care a dominat de o manieră categorică ultimele două sezoane în tenisul mondial, a făcut în această săptămână un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Sportiva de pe locul 1 WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani.
Vestea a făcut înconjurul lumii, fiind comentată de multe voci din tenis, printre care se numără și Emma Răducanu. Britanica în vârstă de 19 ani a spus că ea nu vrea să se retragă la o vârstă atât de fragedă.
Înainte de debutul la Miami Open, câștigătoarea US Open din 2021 a declarat că, din punctul ei de vedere, faptul că nu a jucat atât de mult tenis în adolescență o va ajuta să nu îi calce pe urme australiencei care a decis să își încheie cariera brusc.
"Eu vreau să fiu în joc cât mai mult posibil. Am doar 19 ani. Tocmai am venit în turneu și vreau să fiu aici până la 30 de ani. Mi-am luat 18 luni de pauză în 2020 și am început în 2021. Pentru că aveam această dorință de a fi cu adevărat acolo pe teren, îmi era atât de foame de tenis încât am reușit rezultate grozave vara trecută.
Acest lucru arată doar că nu trebuie să fie totul doar tenis, tenis, tenis. Cred că acea perioadă dedicată educației m-a ajutat foarte mult. Cunosc o mulțime de jucători care renunță la școală când au 12 sau 13 ani. Se antrenează prea mult și se accidentează. Când ești atât de tânăr, nu este sănătos să te antrenezi atât de multe ore.
Simt că, având școala, cu siguranță mi-am ținut mintea ocupată. M-am deschis spre partea mai intelectuală a tenisului, pentru că simt că îmi place să-mi folosesc mai mult creierul. Îmi plac foarte mult sporturile cu motor, așa că atunci când am timp liber, ceea ce se întâmplă destul de rar, încerc doar să petrec timp cu familia și prietenii mei și să urmăresc curse", a declarat Emma Răducanu, citată de Daily Mail.
Citește și:

Emma Răducanu a semnat cu un gigant din industria auto

Emma Răducanu a dat o nouă lovitură financiară. Sportiva în vârstă de 19 ani, care a ajuns în atenția marilor branduri internaționale în 2021, după ce și-a adjudecat trofeul de la US Open, a semnat un contract cu firma germană Porsche.
Jucătoarea de tenis de pe locul 13 WTA a anunțat astăzi, pe rețelele de socializare, că a devenit Brand Ambassador pentru gigantul din industria auto, pe care a dezvăluit că îl admiră încă din copilărie. https://www.eurosport.ro/tenis/emma-raducanu-a-dat-o-noua-lovitura-financiara-cu-ce-gigant-din-industria-auto-a-semnat_sto8855766/story.shtml
"Porsche este una dintre mărcile pe care le-am iubit întotdeauna, încă din copilărie. Unul dintre primii mei antrenori de tenis conducea un 911.
Ori de câte ori veneam la antrenament dimineața, îi vedeam mașina, o admiram și visam să stau într-o zi în propriul meu Porsche. Este foarte important pentru mine să lucrez cu parteneri și mărci de care mă simt cu adevărat pasionată și cu care mă identific.
Acest parteneriat cu Porsche este incredibil și, evident, sunt foarte încântată să văd ce fel de lucruri interesante putem face pe viitor", a scris Emma Răducanu, pe contul său de Instagram.
În această seară, Emma Răducanu va debuta la Miami Open, în turul 2, unde o va înfrunta pe Katerina Siniakova, care a trecut în turul inaugural de Rebecca Marino, în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 1-6.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo