Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, foarte aproape de revenirea în TOP 10 WTA. Obiectivul e o formalitate pentru româncă

Cristian Mihală

Publicat 21/03/2022 la 14:44 GMT+2

Simona Halep va reveni aproape sigur în TOP 10 WTA înainte de Roland Garros, marele său obiectiv al primei jumătăți de sezon în tenis.

Simona Halep, Indian Wells 2022

Credit imagine: Eurosport

Semifinala de la Indian Wells a adus-o pe Halep în TOP 20 WTA, românca ocupând în prezent poziția a 19-a. În discursul său, marea noastră campioană spune că nu o interesează prea mult locul ocupat în ierarhia WTA, dar acesta e foarte important în perspectiva obținerii de performanțe. O clasare mai bună te ferește de dueluri extrem de tari în primele tururi la competiții, astfel că să fii între primele 10 din lume reprezintă fără doar și poate un avantaj, cel puțin până în faza sferturilor de finală.
Campioana noastră ar putea să revină între primele 10 WTA mai repede decât ar fi anticipat oricine. Astfel, ea are ocazia să ajungă acolo unde a stat permanent în perioada 2014-2021 încă de la Miami, condiția fiind să câștige turneul. Simo are de apărat turul 3, din 2021, când a fost nevoită să se retragă, din cauza accidentării care ulterior i-a dat de furcă tot sezonul. Ca atare, vorbim de doar 65 de puncte obținute anul trecut la competiția din SUA, astfel că Halep are șansa să ajungă după Miami la 3157 de puncte și să fie sigură de prezența între primele 10 din lume. Chiar și cu o finală, în funcție de rezultatele celorlalte sportive, Simo are o șansă bună să facă TOP 10 la finalul turneului, dar nu are certitudinea că va fi prezentă în elită.
Posibil ca Miami să nu însemne revenirea în TOP 10 pentru sportiva din Constanța, dar, dacă va fi sănătoasă, aproape că nu are cum să nu revină acolo înainte de Roland Garros, marele său obiectiv.
După Miami, pentru Simo urmează Charleston, unde nu a participat în 2021, apoi sezonul de zgură. Cu probleme medicale anul trecut, Halep nu are ce puncte să apere pe suprafața roșie, astfel că fiecare turneu în parte îi va mări zestrea de puncte și o poate aduce cât mai aproape de TOP 5 WTA.

Cu cine joacă Simona Halep la Miami

La tragerea la sorţi din această dimineață, Simo a evitat cele mai dificile adversare. Iga Swiatek, Maria Sakkari şi Paula Badosa - celelalte 3 semifinaliste de la Indian Wells - sunt toate pe jumătatea cealaltă de tablou.
Asta nu înseamnă că Halep are o misiune uşoară, dar e limpede că, dacă va etala acelaşi joc din California, are o şansă importantă să ajungă departe în turneu. Constănţeanca are prim tur liber, fiind cap de serie, apoi va avea o confruntare cu învingătoarea din partida Greet Minnen - Daria Saville. Turul 3 ar putea să i-o scoată în cale pe Emma Răducanu, dar britanica e departe de forma arătată la US Open, astfel că Simo nu ar trebui să aibă mari emoţii.
Optimea de finală ar putea să însemne o confruntare cu Karolina Pliskova, o altă sportivă complet ieşită din formă, e adevărat, şi în contextul unor probleme medicale. În sferturi, Halep va juca posibil cu Sabalenka, capul de serie numărul unu, dar jucătoarea din Belarus e de o inconstanţă incredibilă, dezamăgind total în acest start de sezon.
În fine, o eventuală semifinală ar putea să însemne o dispută cu Anett Kontaveit, probabil cea mai periculoasă sportivă prezentă pe jumătatea Simonei Halep. Jucătoarea din Estonia a terminat 2021 în forţă şi, deşi nu se mai află la acelaşi nivel, prestează un tenis de calitate şi poate, într-o zi bună, să învingă pe oricine.
Turneul de la Miami debutează pe 22 martie, iar competiţia masculină va fi transmisă în exclusivitate pentru România pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo