Victoria Azarenka s-a retras duminică în timpul meciului cu cehoaica Linda Fruhvirtova, căreia i-a permis astfel să acceadă în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami.
Sportiva a plecat de pe teren în timpul meciului, gest pentru care ulterior și-a cerut scuze și a spus că vrea "să ia o pauză", din cauza "ultimelor săptămâni extrem de stresante".
Izbucnirea jucătoarei de tenis din Belarus a fost comentată dur de Daniela Hantuchova. Fosta sportivă a spus că Azarenka nu a procedat bine, dând dovadă de lipsă de respect față de toată lumea, mai ales față de Fruhvirtova.
Roland Garros
"A fost un moment nepotrivit!" Ce planuri are Ana Bogdan după eliminarea de la Roland Garros
IERI LA 16:36
"Cel mai impertinent lucru este modul în care a plecat de pe teren fără să ofere vreun motiv. Cred că cei de la WTA vor trebui să investigheze. Pentru mine, gestul este foarte ciudat și total lipsit de respect față de public, arbitru și cel mai important, față de Linda.
Cred că Vika a știut că, dacă ar fi jucat la fel, ar fi ieșit oricum de pe teren foarte curând. Dar modul în care a făcut-o reprezintă un comportament urât", a declarat Daniela Hantuchova.
Citește și:

"Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat!"

Azarenka a plecat din timpul partidei cu tânăra Linda Fruhvirtova, iar din câte se pare, nu ar fi vorba de o accidentare, ci de un burnout, aceasta fiind consumată total din punct de vedere mental. Deși și-a atras numeroase critici pentru că s-a retras la 2-6, 0-3, se pare că starea mentală a sportivei din Belarus e precară.
"Nu trebuia să intru astăzi pe teren. Ultimele săptămâni au fost extrem de stresante în viaţa mea personală. Ultimul meci m-a epuizat atât de mult, dar am vrut să joc în faţa unui public numeros, pentru că m-a ajutat la primul meu meci. Am vrut să încerc, dar a fost o greşeală", a scris Azarenka într-un comunicat.
Episodul vine la două săptămâni după ce Vika a început să plângă, din senin, în timpul partidei cu Rybakina, de la Indian Wells. Atunci, jucătoarea din Belarus nu a reușit să îi explice arbitrului de scaun motivul pentru care a început să plângă și și-a cerut scuze de mai multe ori.
Azarenka şi-a închis, după Indian Wells, conturile pe reţelele de socializare şi nu a reapărut public până săptămâna trecută, la Miami, unde a luptat din greu pentru a o învinge în trei seturi, 6-4, 2-6, 7-6 (7/5), pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (54 WTA), în primul tur.
"Sper să iau o pauză şi să fiu capabilă să revin", a mai scris Azarenka în comunicat, în această noapte, adăugând: "Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat."
Sportiva din Belarus, care, la fel ca şi compatrioţii săi şi jucătorii ruşi, participă la competiţii fără menţionarea ţării sale sau reprezentarea drapelului naţional, conform unei directive a autorităţilor tenisului, ca răspuns la războiul din Ucraina, a fost unul dintre puţinii sportivi din ţara sa care au condamnat acest conflict iniţiat de Vladimir Putin.
Tenis
Bogdan, eliminată de Azarenka în turul 1 la Roland Garros! Românca a servit pentru meci în setul 2
IERI LA 14:22
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28