Simona Halep a cedat prima manșă din confruntarea cu Ons Jabeur cu 3-6, după 35 de minute de joc. Diferențele dintre cele două nu au fost mari, dar Halep a greșit în situații destul de ușoare.
Dacă atât cu Badosa, cât și cu Cori Gauff, campioana noastră a câștigat 84% din mingile jucate cu primul serviciu, acum a avut probleme să închidă punctele când a servit. Astfel, statistica primului set ne arată că Simo s-a impus în doar 57% din punctele jucate cu primul serviciu. La această statistică slabă a contat, probabil, și faptul că Ons Jabeur e superioară la retur celorlalte adversare întâlnite.
O diferență și mai mare s-a produs în jocul Simonei atunci când a fost forțată să joace cu al doilea serviciu. Ea a câștigat doar două astfel de puncte din 8, în manșa întâi a duelului cu Jabeur, adică un procentaj de 25%. În primele două tururi, Simo avusese un procentaj de aproape 50% în astfel de situații.
Mutua Madrid Open
E Ons Jabeur cea mai valoroasă jucătoare de origine arabă din istorie?
08/05/2022 LA 14:28
Văzută de mulți cea mai bună jucătoare la retur din circuit, Halep a avut mari probleme când Jabeur a servit, câștigând doar 38% din puncte (față de un impresionant 55% pentru tunisiancă, atunci când aceasta s-a aflat la primire).
Mutua Madrid Open
Madrid, turneul revanșelor pentru Jabeur: "Bencic, Halep, Alexandrova, toate m-au bătut în trecut!"
06/05/2022 LA 12:52
Mutua Madrid Open
Jabeur e în finală la Madrid! Parcurs fabulos pentru jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep
05/05/2022 LA 17:03