Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ironia anului, după o controversă uriașă la Madrid: "E o onoare să joc cu un jucător atât de onest"

Nicu Savin

Actualizat 27/04/2024 la 11:54 GMT+3

Alejandro Davidovich-Fokina s-a calificat în turul 3 al Mastersului de la Madrid, după ce l-a învins în două seturi pe Juncheng Shang, scor 7-5, 6-3. Partida a fost marcată de o eroare flagrantă de arbitraj în finalul primului set. La final, chinezul nu și-a ascuns frustrarea și a transmis un mesaj plin de sarcasm la adresa adversarului.

Juncheng Shang (ATP Madrid)

Credit imagine: Eurosport

Alejandro Davidovich-Fokina (28 ATP) traversează o perioadă slabă în carieră, dar speră să obțină primul rezultat notabil din acest an la Mastersul de la Madrid. Ibericul a început cu dreptul aventura sa la Caja Magica, avansând în turul 3 după o victorie în două seturi contra chinezului Juncheng Shang (111 ATP), scor 7-5, 6-3.
Victoria jucătorului spaniol a fost umbrită, totuși, de un moment controversat din finalul setului întâi. Chinezul era condus cu 6-5 și ar fi putut trimite manșa în tie-break, dar o eroare flagrantă de arbitraj l-a privat de acestă șansă. Într-un moment în care avea minge de 6-6, Shang a pus o scurtă foarte bună, dar adversarul a ajuns la minge și în cele din urmă a câștigat punctul, iar apoi și game-ul și implicit setul.
Shang a susținut îndelung că mingea a căzut de două ori în terenul lui Davidovich-Fokina la punctul respectiv, dar arbitrul de scaun și-a menținut decizia, care s-a dovedit a fi o mare greșeală, mai ales că a influențat decisiv soarta primului set.

Juncheng Shang, mesaj sarcastic la adresa lui Davidovich-Fokina, după controversa de la Madrid

La finalul partidei, jucătorul iberic a declarat că nu a observat că mingea a căzut de două ori în terenul său, chiar dacă sportivii simt cel mai bine în astfel de momente. Fokina chiar a afirmat că a discutat cu Shang la vestiare despre momentul controversat și nu există nicio problemă între ei, dar se pare că asiaticul nu e de aceeași părere.
La câteva ore după meci, Shang a postat pe rețelele de socializare un mesaj plin de sarcasm la adresa celui care l-a învins vineri.
"Este întotdeauna o onoare să joc împotriva unui jucător atât de onest", a scris chinezul pe contul personal de Instagram, sugerând în mod cert o lipsă de sportivitate a ibericului,
Alejandro Davidovich-Fokina se pregătește acum de duelul cu Andrey Rublev din turul 3. Rusul l-a învins lejer pe Facundo Bagnis, scor 6-1, 6-4, și a pus capăt unei serii de 4 eșecuri la rând în circuit. Rublev și Davidovich-Fokina s-au mai întâlnit de 3 ori în carieră și rusul s-a impus de fiecare dată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo