Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Jaqueline Cristian, duel infernal în turul 3 de la Madrid! Va întâlni jucătoarea momentului în WTA

Nicu Savin

Actualizat 27/04/2024 la 08:13 GMT+3

Știrile dimineții | Jaqueline Cristian s-a calificat pentru prima dată în carieră în turul 3 la un turnel WTA 1000. Românca a învins-o în turul doi de la Madrid pe Barbora Krejcikova, iar pentru un un loc în optimi se va duela cu Daniele Collins, cea ma în formă jucătoare din circuit. Americanca a stat pe teren până aproape de 2:00 dimineața pentru a o învinge pe Olga Danilovic.

Jaqueline Cristian

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Jaqueline Cristian - Daniele Collins, în turul 3 de la Madrid

Jaqueline Cristian traversează unul dintre cele mai bune momente ale carierei. După ce a pus umărul la calificarea României la turneul final din Billie Jean King Cup, sportiva noastră face un turneu mare la Madrid. Venită din calificări, Jaq a ajuns deja în turul 3 la Caja Magica, după o victorie fantastică în fața Barborei Krejcikova, scor 2-6, 6-0, 6-2.
Cristian e pentru prima dată în carieră în turul 3 la un turneu WTA 1000 și speră să nu se oprească acolo, dar misiunea sa va fi una infernală în runda următoare. Românca se va duela cu Daniele Rose Collins, cea mai în formă jucătoare din circuit. După ce a câștigat titlurile la Miami și Charleston, americanca a început cu dreptul și competiția de la Madrid, dar nu fără emoții.
Collins a avut un prim tur liber, fiind cap de serie 13, iar în runda a 2-a a înfruntat-o pe Olga Danilovic. Meciul a fost unul maraton, dar Collins a scos-o la capăt, impunându-se dramatic, scor 4-6, 6-4, 7-6 (8), după două ore și 45 de minute de joc. Americanca a fost condusă cu set și break, iar în decisiv Danilovic a servit pentru meci. Collins a reușit să se salveze in-extremis, iar în tie-break și-a adjudecat victoria, deși a avut nevoie de 6 mingi de meci pentru a închide partida, care s-a terminat aproape de ora 2:00 dimineața (ora României).
Daniele Collins a ajuns la 14 victorii consecutive în circuitul WTA, cea mai lungă serie din cariera sa. În ciuda formei extraordinare pe care o traversează, americanca e decisă să se retragă la finalul acestui sezon. Meciul dintre Jaqueline Cristian și Daniele Collins, care se va disputa duminică, va fi primul duel direct dintre cele două.

2. Suedia refuză implementarea sistemului VAR în campionatul intern

Ligile profesioniste de fotbal din Suedia nu vor implementa sistemul de arbitraj video (VAR) după ce cluburile şi-au exprimat opoziţia faţă de această tehnologie, a declarat preşedintele Federaţiei suedeze de fotbal (SvFF), Fredrik Reinfeldt, scrie Agerpres.
VAR a fost constant în centrul controverselor în campionatele în care a fost introdus, cu plângeri variind de la analiza sa amplă a fazelor de ofsaid până la întârzieri care deseori se prelungesc câteva minute.
În iulie 2023, ligile suedeze de fotbal profesionist, care reprezintă cluburi din primele două divizii ale fotbalului suedez, au declarat că majoritatea cluburilor "s-au opus în mod categoric" introducerii VAR.
"Dacă am numărat corect, avem 18 cluburi din eşaloanele valorice de elită şi două districte care au spus că nu vor să introducă VAR", a declarat Reinfeldt, fost prim-ministru al Suediei. "Respectăm decizia lor", a subliniat acesta.
Anul trecut, Reinfeldt a fost criticat de suporteri după ce a afirmat că "VAR este viitorul".

3. Alexandra Predescu a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Scrimera română Alexandra Predescu a ocupat locul 5, vineri, în concursul feminin de spadă din cadrul turneului de la Differdange (Luxemburg), ultimul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2024.
Predescu a învins-o în optimi pe Sara Fernandez Calleja (Spania), cu 15-10, dar a pierdut în sferturi în faţa suedezei Emma Fransson, cu 14-15. Elveţianca Pauline Brunner a câştigat proba şi a obţinut calificarea la JO 2024.
În proba masculină de floretă, Alexandru Sîrb s-a clasat pe locul 20 (din 22 de scrimeri), după ce a obţinut doar o victorie în grupa preliminară. Cipriotul Alex Tofalides s-a calificat la Jocurile Olimpice.
România participă la competiţie cu şase scrimeri, trei la feminin şi trei la masculin, doar câştigătorul fiecărei probe obţinând biletul pentru Paris.
Sâmbătă au loc probele de sabie masculin (Iulian Teodosiu) şi floretă feminin (Mălina Călugăreanu), iar duminică probele de sabie feminin (Sabina Martiş) şi spadă masculin (Alex Oroian).
Scrima a adus României 16 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care patru de aur, cinci de argint şi şapte de bronz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo