Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz s-a lansat spre locul 1 mondial în ATP! Când ar putea ajunge liderul lumii

Andrei Nicolae

Actualizat 09/05/2022 la 08:24 GMT+3

Învingător în turneul de la Madrid, Carlos Alcaraz a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal în "Race", în contextul în care "Matadorul" are un titlu de Grand Slam. El a devenit lider la victorii și titluri în 2022, iar dacă ține ritmul, ar putea fi noul lider mondial după Wimbledon.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

Carlos Alcaraz este omul momentului în tenisul mondial, după o săptămână fantastică în turneul de la Madrid, în care a învins trei din primii patru jucători ai lumii, în ordine, pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev. În marea finală, jucătorul în vârstă de 19 ani s-a impus categoric contra germanului, cu 6-3, 6-1.
În urmă cu un an de zile, Carlitos era eliminat de Rafael Nadal în turul 2 la Madrid și ocupa locul 114 în ierarhia mondială. Un an mai târziu, Alcaraz a încheiat cu trofeul în brațe în Caja Magica, iar de luni este pe locul 6 mondial!

Carlos Alcaraz s-a lansat spre locul 1 mondial în ATP!

În 2022, Carlos Alcaraz a ajuns lider după numărul de victorii (28) și este calificat matematic la Turneul Campionilor, programat la Torino (13-20 noiembrie), după cum a remarcat Marca. Iar în "Race" a ajuns la 70 de puncte în spatele lui Rafael Nadal, care a obținut 2.000 de puncte în urma câștigării Australian Open.
Iearhia în "Race" din 2022
Rafael Nadal 3.540
Carlos Alcaraz 3.470
Stefanos Tsitsipas 2.900
Andrei Rublev 1920
Daniel Medvedev 1.900
Cifrele fantastice ale tânărului jucător nu se opresc aici. Alcaraz este, de asemenea, jucătorul care adună în 2022 cele mai multe victorii împotriva adversarilor din Top 10, cu un total de opt. În mod similar, a adunat patru trofee în doar patru luni, cu unul mai mult decât Nadal și Andrey Rublev.
"Am învins numărul unu, dar mai am opt locuri în fața mea pentru a fi cel mai bun din lume", a spus Carlitos după ce a ajuns în finala de la Madrid. Între timp, prin succesul în Caja Magica, a mai depășit... trei.
Djokovic, jucătorul pe care spaniolul l-a învins în semifinale, mai are un avans de 3487 de puncte în fața lui Alcaraz, iar până în miezul verii are de apărat 4600 de puncte, după finala de la Roma și titlurile de la Roland Garros și Wimbledon în 2021. În aceeași perioadă, elevul lui Juan Carlos Ferrero are de apărat doar 163 de puncte:
Ce puncte au de apărat primii șase jucători până după Wimbledon
Novak Djokovic 4.600 de puncte
Daniel Medvedev 890 de puncte
Alexander Zverev 1.250 de puncte
Rafael Nadal 2.360 de puncte
Stefanos Tsitsipas 1.630 de puncte
Carlos Alcaraz 163 de puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo