Carlos Alcaraz este noua senzație a tenisului mondial. Ibericul traversează o perioadă de vis, iar astăzi a demonstrat că titlurile cucerite la Rio, Miami sau Barcelona nu au fost întâmplătoare. Tânărul care ieri a împlinit 19 ani l-a învins pe Rafael Nadal în semifinalele Mastersului de la Madrid, scor 6-2, 1-6, 6-3.
Chiar dacă Nadal a afirmat că încă are probleme medicale, victoria lui Alcaraz a fost poate cea mai importantă a carierei sale și ar putea reprezenta un schimb de ștafetă între "El Matador" și mai tânărul său conațional. Pentru un loc în marea finală de la Caja Magica, Alcaraz va da peste o altă legendă a tenisului, Novak Djokovic. Sârbul nu a avut emoții în sferturi cu Hubert Hurkacz, de care a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4.
Citește și:
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 17 ORE

Carlos Alcaraz, favorit în fața lui Novak Djokovic, la Madrid

O victorie l-ar face pe Alcaraz să intre în categoria selectă a jucătorilor care trec în același turneu de Nadal și Djokovic, iar un astfel de deznodământ nu pare foarte greu de împlinit. Bookmakerii îl văd chiar favorit pe iberic în fața liderului mondial, oferindu-i o cotă de 1,8 la victorie, în timp ce Djokovic are o cotă de 2 să ajungă în finală.
Djokovic și Alcaraz nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuit. Sârbul nu a arătat o formă ieșită din comun în sezonul de zgură. A pierdut în primul meci la Monte Carlo, iar a apoi a ajuns până în finala de la Belgrad, dar nu a avut parte de adversari foarte dificili. De altfel, Nole a cedat în ultimul act atunci când a dat de un oponent cu nume, Andrey Rublev.

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Rafael Nadal, câștigată în 3 seturi de mai tânărul spaniol

La Marid, Djokovic a trecut fără probleme de Gael Mofils, iar în optmi nu a jucat, beneficiind de abandonul lui Andy Murray. Victoria cu Hurkacz de azi a demonstrat că Nole este în creștere de formă, dar e evident că mai are mult până a ajunge la nivelul său maxim.
Astfel, o victorie a lui Alcaraz nu ar fi o mare surpriză. Ibericul este într-o formă de invidiat, având doar 3 înfrângeri înregistrate în acest sezon, dar și 3 turnee câștigate. Semifinala dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic va avea loc sâmbătă, la o oră care va fi anunțată în această seară de organizatori. Marele meci va fi în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 19 ORE
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35