Vineri este o zi magică la "Caja Magica", în contextul în care între ultimii 8 avem nu mai puțin de 7 jucători clasați în top 10 ATP. Fără îndoială, capul de afiș e reprezentat de duelul Nadal - Alcaraz, însă "Matadorul" e limpede că nu e în cea mai bună formă, după accidentarea la coastă, suferită la Indian Wells.
Dacă acea problemă a dispărut, Rafa are handicapul dat de lipsa de ritm și de problemele cauzate de sindromul Muller-Weiss, care îl afectează din 2005 și care în ultimii ani i-a creat probleme din ce în ce mai mari. Ca atare, după ce a salvat 4 mingi de meci în confruntarea cu Goffin, impunându-se în 3 ore și 13 minute, cel mai titrat jucător din istorie a vorbit despre starea sa fizică.
"Mă doare piciorul, sunt șchiop, dar asta face parte din viața mea de zi cu zi. Accidentarea pe care o am e cronică și incurabilă, astfel că, din acest punct de vedere, îmi pare rău că nu am închis meciul cu Goffin mai devreme. Mâine mă pot trezi cu mai multe probleme decât ar trebui, în mod normal, după o partidă așa de lungă. Dar pe de altă parte am nevoie de astfel de partide, am nevoie de meciuri în picioare și de ritm. Această victorie îmi dă multă încredere, am salvat mingi de meci, dar probabil că ar fi trebuit să închid partida în două seturi. Dar trebuie să fiu smerit și trebuie să accept că fac greșeli. Uneori lucrurile nu se termină când te aștepți să se întâmple, important e că am câștigat, în cele din urmă", a spus Nadal, citat de Marca.
Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24

Rafael Nadal, meci memorabil cu David Goffin în optimile de finală la Madrid. Rezumatul partidei

CITEȘTE ȘI:
RAFAEL NADAL A FOLOSIT VICTORIA MEMORABILĂ A REALULUI CU CITY CA SURSĂ DE INSPIRAȚIE ÎN MECIUL CU DAVID GOFFIN

Nadal vs Alcaraz, duelul zilei la Madrid

Alcaraz își va întâlni din nou idolul, la o zi după împlinirea vârstei de 19 ani. Carlitos nu a avut nici el o misiune ușoară în optimi, unde a trecut cu 6-4, 6-7(4), 6-3 de Cameron Norrie, însă vârsta este un aliat important în vederea unei recuperări mai bune pentru duelul de azi.
Ajuns deja între primii 10 din lume, înainte de a împlini 19 ani, Alcaraz are o primăvară de vis, reușind să ajungă constant în fazele finale ale competițiilor. În plus, a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Miami, devenind cel mai tânăr jucător din istorie care câștigă competiția (și primul spaniol care se impune aici). adal a admis că urmașul său e favorit în duelul de la Madrid, continuitatea în joc fiind un atu extrem de important pentru puștiul de 19 ani.
"Alcaraz este mai în formă decât mine, pentru că eu am fost inactiv după Indian Wells. Va începe cu un avantaj disputa de mâine (n.r. azi), dar important e să îmi construiesc o formă. Ce mă interesează în primul rând este să fiu la un potențial foarte bun peste 3 săptămâni. Dar asta nu înseamnă că vineri nu voi da totul, voi crede în șansele mele și voi lupta pentru a câștiga", a mai spus Rafa.
Nadal și Alcaraz s-au mai întâlnit o dată în acest an, în semifinalele de la Indian Wells, când Carlos l-a "scăpat printre degete" pe cel care îi este mentor: 6-4, 4-6, 6-3 pentru Rafa, care a gestionat mult mai bine finalul de meci, deși Alcaraz părea la un moment dat că îl domină fizic și tactic.
Programul sferturilor de la Madrid
  • Djokovic - Hurkacz (ora 15:00)
  • Nadal - Alcaraz (nu înainte de 17:00)
  • Rublev - Tsitsipas (nu înainte de 21:00)
  • Auger-Aliassime - Zverev (nu înainte de 22:30)
Turneul ATP de la Madrid e în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45