Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sferturi de vis la Madrid! 7 din cei 8 jucători rămași în competiție sunt în top 10 ATP

Cristian Mihală

Actualizat 06/05/2022 la 12:23 GMT+3

"Caja Magica" va fi astăzi teatrul pentru 4 spectacole grandioase, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. 7 din cei 8 sfertfinaliști care se vor duela joi pentru un loc în semifinale sunt clasați între primii 10 în clasamentul ATP.

Carlos Alcaraz & Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Dacă pe tabloul feminin am avut parte de mari surprize, finala urmând a se disputa între Ons Jabeur și Jessica Pegula, băieții și-au respectat statutul de mari favoriți. Ca atare, ne așteaptă un maraton de tenis de vis, în sferturile de la Madrid, începând cu ora 15:00.
Balul va fi deschis de duelul Djokovic - Hurkacz, numărul unu mondial urmând a-l întâlni pe polonezul Hurkacz, singurul intrus din afara TOP 10 ATP (locul 14, în prezent). Nole a avut parte de o zi de pauză ieri, în contextul în care Andy Murray s-a retras, astfel că va fi mult mai odihnit decât adversarul de azi.
Hurkacz a avut parte în turul doi de o bătălie incredibilă cu Davidovich Fokina (cel care l-a învins pe Djokovic la Monte Carlo), scor 6-4, 4-6, 7-6(5), dar ieri a avut o misiune mult mai ușoară în fața lui Dușan Lajovic, de care a trecut în minimum de seturi. Sârbul pleacă evident din postura de mare favorit, însă într-o zi mare Hurkacz poate produce surpriza.
CITEȘTE ȘI:

Nadal - Alcaraz, meciul vedetă din sferturile de la Madrid

Meciul așteptat de toți cu sufletul la gură va fi cel de-al doilea al zilei, așa cum a fost programat de organizatori. Nadal - Alcaraz e o bătălie între prezent și viitor și, total neașteptat, Nadal e văzut cu șansa a doua în această dispută.
Alcaraz va fi număr unu mondial în viitor și va câștiga foarte multe turnee de Grand Slam, dar statutul de favorit în fața lui Rafa e dat de context. Asta pentru că "Matadorul" vine după o lună și jumătate de pauză, după accidentarea de la Indian Wells și, cum singur a recunoscut, e departe de nivelul maxim. Cel mai titrat jucător din istorie și-a reînceput antrenamentele abia joia trecută și, după ce a trecut ușor de Kecmanovic, a arătat în multe momente "ruginit" contra lui Goffin. În confruntarea cu belgianul, Nadal a câștigat grație experienței și psihicului de mare campion, după ce a salvat 4 mingi de meci ale adversarului. A fost un succes de moral, dar rămâne de văzut dacă acesta poate livra cel mai bun tenis al său la mai puțin de 24 de ore după o confruntare care a durat 3 ore și 13 minute (6-3, 5-7, 7-6(9).
picture

Rafael Nadal, meci memorabil cu David Goffin în optimile de finală la Madrid. Rezumatul partidei

În ceea ce îl privește pe Alcaraz, acesta își va întâlni din nou idolul, la o zi după împlinirea vârstei de 19 ani. Carlitos nu a avut nici el o misiune ușoară în optimi, unde a trecut cu 6-4, 6-7(4), 6-3 de Cameron Norrie, însă vârsta este un aliat important în vederea unei recuperări mai bune pentru duelul de azi.
Ajuns deja între primii 10 din lume, înainte de a împlini 19 ani, Alcaraz are o primăvară de vis, reușind să ajungă constant în fazele finale ale competițiilor. În plus, a câștigat turneul ATP Masters 1000 de la Miami, devenind cel mai tânăr jucător din istorie care câștigă competiția (și primul spaniol care se impune aici).
Nadal și Alcaraz s-au mai întâlnit o dată în acest an, în semifinalele de la Indian Wells, când Carlos l-a "scăpat printre degete" pe cel care îi este mentor: 6-4, 4-6, 6-3 pentru Rafa, care a gestionat mult mai bine finalul de meci, deși Alcaraz părea la un moment dat că îl domină fizic și tactic.

Tsistsipas și Zverev, pregătiți de un nou duel de colecție în semifinale

Dacă în partea superioară a tabloului putem asista la un clasic "Djokovic - Nadal" în semifinale, în jumătatea inferioară principalii favoriți sunt Tsitsipas și Zverev. Cei doi ne-au încântat anul trecut, la Roland Garros, tot în penultimul act, cu un duel pe muchie de cuțit câștigat în 5 seturi de grec, iar acum pregătesc o nouă reprezentație de gală.
Pentru a ajunge în careul de ași la Madrid, cei doi nu vor avea însă meciuri ușoare. Tstitsipas îl va avea ca adversar pe Rublev, rusul care a câștigat la Belgrad, acum o săptămână și jumătate, după ce a trecut în finală de Djokovic.
Tsistsipas și Rublev s-au întâlnit de 10 ori în ultimii 4 ani, scorul disputelor directe fiind egal. În ultima confruntare a lor, în noiembrie anul trecut, rusul s-a impus la Turneul Campionilor, 6-4, 6-4, dar niciunul dintre cei doi nu a trecut de grupe.
În ceea ce îl privește pe Zverev, trebuie spus că acesta a beneficiat ieri de abandonul lui Musetti, în optimi, la scorul de 6-3, 1-0 pentru german. Pe hârtie, germanul pleacă favorit în duelul cu Felix Auger-Aliassime, în sferturi, dar protejatul lui Toni Nadal e într-o formă incredibilă. Canadianul a trecut cu 6-3, 6-0 de Garin, un specialist pe zgură, în turul 2, pentru ca în optimi să fie neiertător cu Jannik Sinner (locul 12 ATP), scor 6-1, 6-2. Ca atare, nu ar fi deloc o surpriză, având în vedere forma lui Auger-Aliassime, dacă acesta va trece de Zverev.
Programul sferturilor de la Madrid
  • Djokovic - Hurkacz (ora 15:00)
  • Nadal - Alcaraz (nu înainte de 17:00)
  • Rublev - Tsitsipas (nu înainte de 21:00)
  • Auger-Aliassime - Zverev (nu înainte de 22:30)
Turneul ATP de la Madrid e în direct și în exclusivitate pentru România pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo