Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu s-a oprit în turul doi la Madrid! Românca a luptat admirabil, dar a fost învinsă de Keys

Nicu Savin

Publicat 25/04/2024 la 14:21 GMT+3

Irina Begu a fost învinsă de Madison Keys în turul doi al turneului WTA 1000 de la Madrid, scor 6-7 (3), 6-7 (6). Sportiva noastră a avut șansele sale în meci, dar americanca a fost mai eficientă în momentele importante și a mers în runda următoare.

Irina Begu

Credit imagine: Eurosport

Irina Begu a stat departe de tenis în prima parte a sezonului, recuperându-se după o accidentare, dar a arătat o formă excelentă la revenire. Românca ajunsă pe locul 128 WTA a participat în ultima săptămână din martie la un turneu Challanger din Antalya, unde a ajuns până în finală.
Begu a beneficiat de clasamentul protejat și a acces direct pe tabloul principal de la Madrid, iar debutul la Caja Magica a fost perfect. Sportiva noastră a trecut în două seturi de Linda Fruhvirtova în primul tur (6-4, 7-6), dar Madison Keys s-a dovedit o nucă prea tare pentru ea.
Americanca a început mai bine meciul din runda a 2-a și a condus cu 4-2, în primul set, dar Irina a revenit și a reușit să împingă manșa în tie-break. Din păcate pentru ea, românca a fost jucătoarea care a greșit mai mult în punctele importante și Keys s-a impus cu 7-3.

Irina Begu, învinsă de Madison Keys în turul doi la Madrid

În setul secund, Begu a fost prima care a reușit un break și a condus cu 3-2, dar apoi americanca a câștigat 3 game-uri la rând și s-a apropiat la un singur pas de victorie. Irina nu s-a dat bătută și a egalat la 5, asta după ce în game-ul 10 a salvat 3 mingi legate ale adversarei. Al doilea set s-a decis tot la tie-break și echilibrul a persistat până la 5-5, moment în care americanca și-a procurat o nouă minge de meci. Irina a salvat-o și pe aceasta, dar Keys a trecut din nou în față grație unui serviciu perfect și apoi a fructificat a 5-a ocazie de a închide partida cu un rever superb în lung de linie.
A 20-a jucătoare a lumii s-a impus cu scorul final de 7-6 (3), 7-6 (6), la capătul a două ore și 13 de minute de joc și se va duela pentru un loc în optimi cu învingătoarea disputei Naomi Osaka - Liudmila Samsonova.
În urma eșecului de azi, Irina Begu s-a ales cu un cec în valoare de 30.255 de $, dar va coborî mult în clasamentul WTA (e pe locul 165 în ierarhia LIVE), pentru că avea multe puncte de apărat la Caja Magica, după ce anul trecut făcuse sferturi de finală (a pierdut în 3 seturi la Maria Sakkari).
Odată cu eliminarea Irinei Begu, România a rămas cu două reprezentante la turneul de la Madrid. Sorana Cîrstea, cap de serie 27, va juca azi în turul 2 cu filipineza Alexandra Eala (170 WTA), iar Jaqueline Cristian va avea un meci greu în runda secundă, împotriva cehoaicei Barbora Krejcikova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo