Din cauza pandemiei de coronavirus, nu a avut cine să aplaude succesul lui Naomi Osaka pe cea mai mare arenă de tenis a lumii, însă chiar și așa, japoneza a făcut spectacol la ceremonia de premiere.
După ce a felicitat-o pe învinsa sa, Victoria Azarenka, proaspăta campioană i-a transmis adversarei sale, în glumă: "Nu vreau să mai joc finale cu tine! Chiar nu a fost deloc plăcut. A fost un meci foarte greu pentru mine. Este un moment emoționant, pentru că atunci când eram mică te-am urmărit cu ani în urmă cum jucai aici. Așa că doar să joc cu tine este o oportunitate imensă, am învățat mult de la tine și îți mulțiumesc".
Victoria Azarenka a condus-o pe Osaka cu 6-1, 2-0 și 40-30 pe serviciu, apoi a fost aproape de o revenire formidabilă în decisiv, având minge de 5-5 de la 4-1 pentru niponă. Naomi Osaka a reușit însă un final de meci-bliț și s-a încoronat pentru a doua oară în doi ani la Flushing Meadows, devenind prima jucătoare după 26 de ani care câștigă titlul la US Open după ce a fost condusă în finală cu 1-0 la seturi.
Roland-Garros
Chloé Paquet - Aryna Sabalenka - Roland-Garros
ACUM 41 MINUTE
Am sperat că a treia oară va fi cu noroc, dar se pare că trebuie să mai încerc. Felicitări, Naomi! Ai avut două săptămâni extraordinare, sper că ne vom mai întâlni pe teren în finale. Mulțumesc echipei, vom mai avea niște săptămâni interesante.| Victoria Azarenka, finalista US Open 2020.

Naomi Osaka, campioana US Open 2020, reacție savuroasă pe arena amintirilor bizare

Arthur Ashe Stadium este o arenă a amintirilor contradictorii pentru Naomi Osaka. Și asta pentru că ambele titluri câștigate de ea, în 2018 și 2020, au venit în condiții bizare.
În urmă cu doi, succesul său cu 6-2, 6-4 în fața Serenei Williams a fost umbrit de scandalul imens declanșat de sportiva americană, care s-a războit cu arbitrul de scaun pentru un avertisment primit pentru indicațiile tehnico-tactice trimise din lojă de antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Spectatorii de pe cea mai mare arenă de tenis a lumii au fluierat deciziile oficialilor partidei și succesul lui Naomi Osaka, motiv pentru care japoneza a ajuns în lacrimi la ceremonia de premiere și a simțit nevoia să înceapă prin a-și cere scuze.
În 2020, pandemia de coronavirus a făcut ca al doilea succes al lui Naomi Osaka de la New York să fie bizar prin aceea că, din nou, sportiva din Japonia nu a avut șansa de a primi aplauzele meritate pe Arthur Ashe Stadium, în condițiile în care întreg turneul s-a jucat fără spectatori, aceasta fiind prima finală de Grand Slam disputată în aceste condiții.
Naomi Osaka mai are un titlu de Mare Șlem câștigat la Australian Open 2010, după o finală cu Petra Kvitova, încheiată cu scorul de 7-6(2), 5-7, 6-4. Prin victoria de sâmbătă de la New York, Naomi Osaka a devenit prima jucătoare asiatică din istorie care reușește să câștige trei titluri de Mare Șlem în proba de simplu, depășind-o pe Na Li.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 43 MINUTE
Tenis
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM O ORĂ