Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz nu se aștepta să ''explodeze'' ca jucător în 2022. Ce a spus despre turneul din Montreal

Andrei Nicolae

Actualizat 08/08/2022 la 13:22 GMT+3

Carlos Alcaraz pleacă la startul competiției din Canada cu șansa a doua pentru cucerirea trofeului, în urma lui Daniil Medvedev. Tenismenul iberic a vorbit despre Masters-ul de la Montreal, dar și despre oportunitatea de a fi al doilea favorit, în urma evoluțiilor sale foarte bune din 2022.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Jucătorul de 19 ani ajunge pe tărâmul american după două finale pierdute pe zgură recent, la Umag și la Hamburg. Ambele înfrângeri ale spaniolului au venit în fața a doi italieni, Jannik Sinner și Lorenzo Musetti.
Ibericul va juca direct din al doilea tur al turneului, unde îl va întâlni pe câștigătorul dintre Tommy Paul și Vasek Pospisil. Alcaraz a vorbit înainte de startul competiției despre turneul la care va participa, dar și despre creșterea sa de formă incredibilă care l-a transformat în favoritul numărul doi al Masters-ului.
"Am crescut foarte repede. Să ajung la un Masters 1000 în calitate de cap de serie numărul doi este ceva incredibil la care nu mă așteptam la începutul anului. Sincer, nici acum nu pot să cred. Este ceva ce am vrut de la începutul sezonului, să fiu sus, evident, să fiu unul dintre favoriții la câștigarea celor mai importante turnee", a declarat ibericul, citat de puntodebreak.
Citește și:

Alcaraz, despre Big 3-ul din tenis

Tenismenul de 19 ani a vorbit și despre noua generație care vine din urmă și despre impactul pe care îl va avea. Totuși, Alcaraz consideră că nimeni nu va putea ajunge la nivelul atins de Djokovic, Nadal și Federer în anii lor de glorie.
"Nu credă că vom putea să îi imităm. Nu este vorba despre o lipsă de încredere în abilitățile mele sau în ale colegilor mei, dar nu cred că eu sau alți jucători tineri putem repeta ce a fost făcut de Federer, Nadal și Djokovic. Vorbim despre o realizare imposibilă și nu asta este în mintea mea acum. Prefer să am mintea și picioarele ancorate în prezent", a continuat spaniolul, citat de welovetennis.
Alcaraz va intra în scena în turneul de la Montreal pe 10 august, după ce se desfășoară partidele din primul tur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo