Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momente incredibile la Montreal. E prima oară în istoria tenisului când se întâmplă așa ceva

Cristian Mihală

Actualizat 11/08/2022 la 08:36 GMT+3

Surprize în lanț la Montreal, acolo unde 4 din primii 5 capi de serie au părăsit turneul încă din turul secund. Asistăm la un moment unic în istoria tenisului, la masculin.

Kyrgios - Medvedev, la Montreal 2022

Credit imagine: Eurosport

Într-o epocă în care Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic au dominat total sportul alb, fazele finale ale turneelor importante ne aduceau aproape mereu întâlniri între "titanii" tenisului.
Paradigma s-a schimbat, iar la Montreal, competiție unde niciunul dintre cei 3 nu e prezent (Djokovic e nevaccinat, Rafa și Roger se recuperează după accindetări), lipsa unui lider adevărat în ATP se face mai simțită ca niciodată.
Astfel, după consumarea tuturor meciurilor din turul secund, asistăm la un detaliu unic în istoria tenisului, la nivel de turnee Masters: niciunul dintre primii 6 jucători din lume nu a ajuns în optimi. Cel mai bine clasat sportiv rămas în cursa pentru titlu este Casper Ruud, numărul 7 ATP.

Jucătorii de top "au căzut pe capete", la Montreal

Ziua de miercuri a fost una a marilor surprize pe terenurile de la Rogers Cup. Carlos Alcaraz, care a reușit două finale în ultimele două săptămâni în ATP, a fost eliminat surprinzător de Tommy Paul, la capătul unui meci epic, scor 6-7(4), 7-6(7), 6-3 în favoarea americanului, care a salvat o minge de meci în drumul spre optimi.
picture

Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Tommy Paul, câștigată de american după mai bine de 3 ore

Apoi, în scenă a intrat Andrey Rublev, semifinalist săptămâna trecută, la Washington. Rusul a servit deplorabil, câștigând doar 26% din punctele cu serciviul doi și s-a înclinat în fața lui Daniel Evans, scor 4-6, 4-6.
Conaționalul său, Daniil Medvedev, avea așteptări mari de la Rogers Cup, turneu pe care îl câștigase în 2021. Numărul unu mondial părea că și-a regăsit forma de anul trecut, după ce a câștigat săptămâna anterioară trofeul de la Los Cabos, dar a fost nevoit să se recunoască învins de Nick Kyrgios. Un rezultat doar parțial surprinzător, în contextul în care australianul traversează forma vieții, iar Daniil e în continuare departe de cel mai bun tenis al său. Chiar și așa, după ce Nick s-a impus la Washington, săptămâna trecută, mulți specialiști anticipau că nu va mai face un turneu lung la Montreal, din cauza oboselii. Nu a fost vorba de așa ceva, Kyrgios impunându-se impresionant și asigurându-și în proporție de 99,99% statutul de cap de serie la US Open 2022.
picture

Nick Kyrgios, meci magic la Montreal în fața numărului 1 ATP, Daniil Medvedev

În fine, ultimul mare jucător care a părăsit turneul din Canada încă din turul secund a fost Stefanos Tsitsipas. Grecul l-a întâlnit pe britanicul Jack Draper și a fost nevoit să se recunoască învins la capătul a două seturi extrem de echilibrate, 5-7, 6-7.
Cum Zverev, Nadal și Djokovic, locurile 2, 3 și respectiv 6 în ierarhia ATP nu sunt prezenți în Canada, eliminările lui Medvedev, Alcaraz, Tsitsipas și Rublev fac ca un singur jucător din top 8 să fie prezent în optimi la Montreal. E pentru prima oară în istoria tenisului, la un turneu Masters, în care în optimi nu e prezent niciun jucător din top 6 ATP. Cel mai bine clasat sportiv rămas în cursa pentru trofeu e Casper Ruud, care va lupta pentru un loc în sferturi cu ibericul Bautista Agut.
Odată cu eliminările lui Medvedev, Alcaraz și Tsitsipas, asistăm și la o altă premieră, în ultimii 23 de ani. De la Indian Wells 1999, primii 3 capi de serie ai unui turneu atât de important au fost eliminați încă de la primele lor meciuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo