Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz pot primi un ajutor surprinzător în lupta pentru primul loc ATP, ocupat de Medvedev

Alex Masgras

Publicat 09/08/2022 la 10:25 GMT+3

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, doi jucători cu șanse mari da a urca pe primul loc în clasamentul ATP la finalul acestui an, pot primi o mână de ajutor din partea lui Nick Kyrgios, cel care îl poate întâni pe Daniil Medvedev, liderul clasamentului mondial, în al doilea tur al turneului ATP Masters 1000 de la Montreal.

Carlos Alcaraz (L) and Rafael Nadal (R)

Credit imagine: Getty Images

Săptămâna aceasta, turneele ATP Masters 1000 revin cu întrecerea de la Montreal, ceea ce înseamnă că cei mai importanți jucători din circuitul masculin se vor întâlni în următoarele zile în cadrul turneului canadian. Chiar dacă lipsesc nume importante precum Rafael Nadal sau Novak Djokovic, turneul de la Montreal se anunță extrem de interesant în ceea ce privește lupta pentru primul loc din clasamentul ATP.
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz sunt jucătorii favoriți să ajungă pe primul loc al clasamentului după US Open, în condițiile în care Daniil Medvedev, actualul lider al ierarhiei ATP, are de apărat 3360 de puncte în perioada următoare.
Cei doi jucători spanioli pot primi o mână de ajutor chiar din partea lui Nick Kyrgios, finalistul din acest an de la Wimbledon. Chiar dacă Nadal și Kyrgios nu au cea mai bună relație, australianul îl poate ajuta pe câștigătorul a 22 de turnee de Grand Slam în drumul său către revenirea pe prima poziție a clasamentului ATP.
La Montreal, Nick Kyrgios îl va întâlni în această seară pe Sebastian Baez în primul tur, iar în cazul unei victorii, el îl va întâlni pe Daniil Medvedev. Primul turneu ATP Masters 1000 al verii ne propune astfel un duel între cei mai în formă jucători ai momentului, ambii venind în urma unor titluri câștigate săptămâna trecută.
Daniil Medvedev of Russia shakes hands with Nick Kyrgios of Australia
Citește și:

Nick Kyrgios și Daniil Medvedev se pot întâlni în turul secund de la Montreal

Daniil Medvedev s-a impus la Los Cabos, în Mexic, într-un turneu perfect, fără să piardă set, în timp ce Nick Kyrgios a câștigat cele două titluri (simplu și dublu cu Jack Sock) de la Washington.
O înfrângere a lui Medvedev în fața lui Kyrgios l-ar pune într-o poziție delicată pe Medvedev, cel care are de apărat săptămâna aceasta 1000 de puncte, după ce a cucerit titlul de la Toronto anul trecut.
În acest moment, rusul are un avantaj de 2250 de puncte în fața lui Nadal, care s-ar reduce drastic, la 1250 de puncte, în cazul unui astfel de scenariu. Lucrurile sunt destul de complicate pentru Medvedev, care ar mai avea alte 2360 de puncte de apărat la Cincinnati și US Open, în condițiile în care spaniolul nu mai are puncte de apărat până la finalul sezonului.
Daniil Medvedev trebuie să fie atent și la Carlos Alcaraz. Noua senzație a tenisului masculin se află la 585 de puncte în spatele lui Nadal, dar are o șansă foarte bună în această vară. Alcaraz trebuie să apere 485 de puncte (35 la Cincinnati, 90 la Winston-Salem și 360 la US Open). El are și avantajul că va juca și săptămâna aceasta, având șansa de a lupta pentru alte 1000 de puncte, în duelul său cu Nadal, care încă nu a anunțat dacă va merge la Cincinnati, după ce a decis să nu participe la Montreal.
Top 10 ATP înaintea turneului ATP Masters 1000 de la Montreal
  • 1. Daniil Medvedev – 7875 de puncte
  • 2. Alexander Zverev - 6760 de puncte
  • 3. Rafael Nadal – 5620
  • 4. Carlos Alcaraz – 5035
  • 5. Stefanos Tsitsipas – 5000
  • 6. Novak Djokovic – 4770
  • 7. Casper Ruud – 4685
  • 8. Andrey Rublev – 3710
  • 9. Felix Auger-Aliassime – 3490
  • 10. Hubert Hurkacz – 3015
Turneul ATP 1000 de la Montreal se va desfășura în perioada 8-14 august, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo