Novak Djokovic are șanse foarte mici să joace în perioada următoare la turneele din America de Nord, dacă își va menține decizia de a nu se vaccina împotriva Covid-19. Fostul număr 1 mondial nu poate intra în acest moment în Statele Unite ale Americii și Canada, având șanse foarte mari să rateze turneele de la Montreal, Cincinnati și US Open.
Cu câteva săptămâni înaintea turneului de la Montreal, Eugene Lapierre, directorul turneului, l-a sfătuit pe Novak Djokovic să se vaccineze, dacă vrea să participe la Rogers Cup:
"Situația este clară. Ori își schimbă Canada regulile în ceea ce privește vaccinarea ori el (n.r. Novak Djokovic) va trebui să își suflece mâneca și să primească vaccinul. Cu toate acestea, nu cred în vreunul din cele două scenarii", a declarat Lapierre, potrivit Eurosport UK.
National Bank Open
National Bank Open : Hurkacz s-a impus spectaculos în fața lui Ruud în semifinala de la Montreal
ACUM 6 ORE
Același lucru l-a avut de spus și Jean Yves Duclos, ministrul Sănătății din Canada, care a declarat: "Regulile se aplică tuturor. Există câteva excepții, dar... regulile se aplică tuturor. Pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat".
Citește și:

Djokovic a ajuns la 21 de turnee de Grand Slam

Novak Djokovic a câștigat recent titlul de Grand Slam cu numărul 21, după ce s-a impus în finala de la Wimbledon în fața lui Nick Kyrgios. În acest moment, sârbul se află pe locul 2 în clasamentul all-time al turneelor de Grand Slam câștigate la masculin, fiind la un singur titlu de Rafael Nadal, care are 22.
Dacă nu va reuși să participe la US Open, Djokovic va rata al doilea turneu de Grand Slam din acest an, după ce nu a putut participa nici la Australian Open la începutul anului.
În prezent, cetățenii străini care vor să intre în Statele Unite ale Americii trebuie să prezinte schema completă de vaccinare.
Cu toate acestea, Djokovic poate încerca să îl egaleze pe Rafael Nadal în luna ianuarie a anului viitor, la Australian Open, acolo unde are șanse să revină din 2023.
Rogers Cup va avea loc în perioada 5-14 august, în timp ce US Open se va desfășura în perioada 29 august-11 septembrie.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
IERI LA 20:51
National Bank Open
Nimeni și nimic nu îl poate opri pe Nick Kyrgios! Victorie "fulger" la Montreal
12/08/2022 LA 06:34