Lui Rafael Nadal nu-i lipsesc multe trofee din palmaresul atât de bogat, însă în mod surprinzător, la Turneul Campionilor nu a reușit niciodată până în prezent să se impună, chiar dacă a participat de alte nouă ori aici. În 2020, dorința lui Rafa se poate împlini în sfârșit. Marele campion iberic a făcut deja primul pas în acea direcție: s-a calificat în semifinale, acolo unde-l va întâlni pe Daniil Medvedev.
Rafael Nadal a trecut în această seară de ocupantul locului 6 ATP, Stefanos Tsitsipas, scor 6-4, 4-6, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 5 minute de joc. Anterior, Rafa îl învinsese în minimum de seturi pe Andrey Rublev și fusese învins de câștigătorul grupei Londra 2020, Dominic Thiem.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 17 ORE

Nadal – Tsitsipas, un duel echilibrat, marcat de experiența ibericului

Primul set al întâlnirii dintre Nadal și Tsitsipas a fost foarte echilibrat, iar diferența a fost făcută de un singur break, obținut la mare luptă de iberic, care a variat exact atunci când a fost nevoie mai mare de lovituri care să destabilizeze adversarul. În plus, câteva greșeli în dreptul lui Tsitsipas au făcut ca manșa inaugurală să intre în contul marelui campion iberic.
Așa cum era firesc după un prim set excelent, de foarte bună calitate, manșa secundă nu putea dezamăgi. Nadal și Tsitsipas au oferit raliuri dintre cele mai spectaculoase și în setul al doilea, însă grecul a avut de această dată câștig de cauză. Manșa decisivă a debutat în forță, cu trei break-uri. Până la urmă, Nadal a profitat exact în momentele decisive.

Cunoaștem trei semifinaliști la Turneul Campionilor! Ce meci va oferi al patrulea semifinalist

În primul meci al zilei, Thiem a cedat în minimum de seturi în fața rusului Rublev. Debutant la Turneul Campionilor, Andrey Rublev a părăsit competiția din O2 Arena cu o victorie: 6-2, 7-5 cu Dominic Thiem. Deja calificat în semifinale, austriacul nu și-a găsit motivația, evoluția lui fiind departe de ceea ce a arătat în victoria cu Rafael Nadal. Thiem a fost doar o "umbră" a celui care-l învingea în doua tiebreak-uri pe Rafael Nadal în urmă cu doar două zile.
Până acum, la Turneul Campionilor se cunosc trei semifinaliști: Dominic Thiem, Daniil Medvedev și Rafael Nadal. Vineri, tabloul semifinalelor va fi completat în urma partidei dintre Alexander Zverev și Novak Djokovic. Câștigătorul acestui meci va juca în penultimul act împotriva lui Dominic Thiem. Daniil Medvedev îl va întâlni în semifinale pe Rafael Nadal.
Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport la turneele de tenis din 2020.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51