Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sinner a făcut partida vieții cu Djokovic, la Turneul Campionilor. Cum a catalogat victoria

Cristian Mihală

Actualizat 15/11/2023 la 08:48 GMT+2

Jannik Sinner s-a impus în premieră într-un duel cu Djokovic, iar contextul nu putea fi mai bun: a obținut victoria în fața propriilor fani, la Turneul Campionilor, învingându-l pe sârb în tie-breakul decisivului. Nole e un specialist al seturilor decise în prelungiri, astfel că, să își stăpânească nervii în astfel de momente reprezintă un câștig enorm pentru italian, care e aproape de semifinale.

Nitto ATP Finals: Rezumatul victoriei dramatice obținute de Jannik Sinner în fața lui Novak Djokovic

Jannik Sinner a reușit o victorie uriașă, marți spre miercuri noaptea, în fața liderului mondial, Novak Djokovic, în partida a doua din grupe la Turneul Campionilor, scor 7-5, 6-7, 7-6. Italianul a condus cu 1-0 la seturi, dar și-a adjudecat duelul abia în decisiv, în tiebreak, oprind seria de invincibilitate a sârbului la 19 meciuri.
Dacă cineva se aștepta ca Jannik Sinner să fie mulțumit cu o victorie ca aceasta, se înșală. Călătoria sa la Turneul Campionilor continuă și calificarea sa în semifinale nu este încă asigurată, deși o victorie ca aceasta reprezintă un pas incontestabil înainte în cariera sa. Nu îl doborâse niciodată pe Novak Djokovic în trei dispute directe, iar după succesul de azi-noapte s-a alăturat lui Carlos Alcaraz și Dominic Thiem, într-o galerie selectă de jucători care l-au învins pe Nole în ultimii 10 ani în tiebreak-ul decisivului.
Un asemenea succes nu putea fi obținut fără atmosfera electrizantă din tribune. Deși uneori fanii italieni au întrecut măsura, contestându-l pe Djokovic sau aplaudând frenetic la greșelile neforțate ale acestuia, rolul lor la stabilirea învingătorului e incontestabil.
"Este clar că atmosfera de astăzi a fost incredibilă. Oamenii m-au ajutat foarte mult: așa cum am spus în prima zi, este un privilegiu să joc la Torino. Mă așteptam la un meci foarte dur, dar știam că tribunele mă vor ajuta enorm. Sunt foarte mulțumit de felul în care am dus lucrurile în direcția corectă. Când meciul este așa echilibrat, rolul publicului e enorm. Punctele au fost foarte strânse, a fost un meci incredibil și sunt fericit că am putut contribui la acest spectacol", a spus Sinner în conferința de presă.

Sinner, după succesul cu Djokovic de la Turneul Campionilor: "Victoria carierei"

Djokovic avea 3-0 în duelurile directe cu Sinner până aseară, dar de această dată elevul lui Darren Cahill a fost prea puternic, gestionând impecabil momentele tensionate din partidă.
Italianul a vorbit despre cât de mult a progresat în 2023, când nu doar că a jucat prima semifinală de Grand Slam, dar a câștigat și primul ATP 1000 (la Rogers Cup). Ca atare, un succes împotriva lui Djokovic nu e neapărat foarte surprinzător, dar acest lucru nu înseamnă că triumful nu e unul deosebit. De altfel, Jannik a numit duelul contra sârbului drept "victoria carierei".
"Întotdeauna spun că am doar 22 de ani, iar singurul lucru pe care îl pot face este să mă perfecționez și să învăț. Procesul meu, mai ales anul acesta, este un proces grozav, pentru că ne-am antrenat mult și între turnee. Am sărit peste câteva competiții să mă antrenez, să mă perfecționez fizic. Asta m-a ajutat foarte mult să ajung la finalul sezonului destul de proaspăt, nu doar fizic, ci și psihic, gata să continui să joc, deși știu într-un colț al minții că sezonul e aproape de final.
Toate acestea fac parte din proces. Am spus deja după Wimbledon că m-am simțit puțin mai aproape anul acesta, deși am pierdut în trei seturi (n.r. în semfinale, cu Djokovic). Anul trecut am pierdut în cinci, dar paradoxal anul ăsta m-am simțit mai aproape de nivelul lui. Astăzi aș fi putut și eu să pierd cu ușurință în două seturi, nu se știe niciodată ce se întâmplă pe teren, diferențele sunt foarte mici, totul depinde de câteva puncte. Desigur, am intrat foarte încrezător, știam că pot juca grozav, ceea ce s-a și întâmplat.
Dacă punem laolaltă toate împrejurările, că joc la Torino împotriva numărului unu mondial, care a câștigat 24 de turnee de Mare șleme, că am făcut-o într-o astfel de atmosferă, cred că este vârful carierei mele de până acum, nu? După cum am spus deja, chiar dacă aș fi pierdut, aș fi fost mulțumit, pentru că am jucat bine, am creat spectacol. La nivel mental, pentru mine a fost foarte important să fiu aproape în acest meci, să fiu conștient că îl pot învinge. Da, cred că este cea mai importantă victorie a mea de până acum", a mai spus italianul.
Sinner va reveni joi în arenă pentru disputa cu Rune, în timp ce Djokovic îl va întâlni pe Hurkacz (cel care îl va înlocui pe accidentatul Tsitsipas). Jannik are nevoie de un succes pentru a accede în premieră în semifinalele competiției, dar și un eșec l-ar putea duce în penultimul act. Până atunci, ne mutăm atenţia pe duelurile de azi din Grupa Roşie. În direct pe Eurosport 2 şi în aplicaţia Eurosport, vom avea duelurile:
  • Carlos Alcaraz - Andrey Rublev (ora 15:30)
  • Daniil Medvedev - Alexander Zverev (ora 22:00)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo