După finala pierdută în fața lui Daniil Medvedev la US Open 2021, Novak Djokovic și-a luat o binemeritată pauză de la competiții. Acum, la mai bine de o lună de la acel meci, sârbul a anunțat că a revenit pe terenul de tenis la antrenamente. Marele campion din Belgrad a dezvăluit că se pregătește alături de a sa compattrioată, Olga Danilovic.
Pe lângă asta, Novak Djokovic a anunțat și la ce turnee va mai participa în 2021, dar și cum comentează faptul că autoritățile din Melbourne îi vor condiționa pe participanții de la Australian Open 2022 să se vaccineze pentru a putea evolua la primul turneu de Grand Slam al anului viitor. Nole a declarat că nu va dezvălui dacă s-a vaccinat sau nu și că nu știe dacă va merge în Australia.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
IERI LA 19:54

Novak Djokovic, declarații la o lună după finala pierdută la US Open 2021

"Am început să mă antrenez astăzi. A trecut mult timp de când m-am antrenat ultima dată cu o rachetă. Desigur, m-am pregătit în sala de forță, dar abia acum am reluat antrenamentele. Astăzi am fost partenerul de antrenament al Olgăi. O pregătesc și vom vedea ce fel de muncă am făcut ca sparring partner când va merge la următorul turneu. Mă voi antrena cu ea și marți, voi fi la Belgrad încă câteva zile.
Deocamdată intenționez să joc la Paris, la Turneul Campionilor la Torino și Cupa Davis. Acesta este programul meu până la sfârșitul sezonului. Ar trebui să fiu la Belgrad până la sfârșitul săptămânii și apoi cu o săptămână înainte de competiția de la Bercy voi părăsi Serbia pentru a merge acolo să mă antrenez. Deocamdată, cu siguranță voi fi la Belgrad până la sfârșitul săptămânii, deoarece eu și copiii mei mergem la școală aici, iar ziua de naștere a lui Ștefan este în câteva zile, așa că o vom sărbători aici împreună cu familia noastră.
Urmăresc situația din Australia și, din câte înțeleg, decizia finală a autorităților și a Tennis Australia va veni în două săptămâni, deci în prima sau a doua săptămână a lunii noiembrie. Nu cred că condițiile se vor schimba mult în raport cu ceea ce știm deja. Așa cum a fost cazul în acest an, vor exista o mulțime de restricții. Ceea ce am auzit de la managerul meu, care este în contact direct cu persoane din Federația Australiei, este că încearcă să îmbunătățească condițiile pentru toată lumea. Atât pentru cei care au fost vaccinați, cât și pentru cei care nu s-au vaccinat. Nu voi dezvălui dacă m-am vaccinat sau nu. Nu știu dacă merg în Australia, nu știu ce se întâmplă. În prezent, situația nu este deloc bună", a spus Djokovic pentru Blic.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34