În vârstă de 34 ani, Nadal a anunţat la sfârşitul lunii august că pune capăt sezonului 2021 pentru a se concentra asupra recuperării sale, după ce a trebuit să renunţe la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la US Open. Ibericul a oferit de curând un interviu în care a abordat mai multe subiecte, printre care și comportamentul său pe teren.
Unele declarații ale spaniolului au fost interpretate de presa internațională ca fiind niște atacuri cu subînțeles la marele său rival din circuit, Novak Djokovic, după ce a spus că "nu se comportă ca un nebun pe teren". Este deja cunoscută atitudinea sârbului în anumite momente tensionate în meciurile sale. Nole preferă să se exteriorizeze și chiar "să se certe" cu publicul dacă acesta din urmă exagerează cu scandările din tribune.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27

Rafael Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic

De partea cealaltă, Rafa Nadal este considerat unul dintre cei mai stabili tenismeni din circuit, fiind printre singurii jucători din istorie care nu a rupt niciodată o rachetă într-un acces de furie: "Îmi place la nebunie să concurez, dar mă controlez mereu pe teren. Nu mi-am pierdut niciodată cumpătul și nu am rupt vreo rachetă în toată cariera mea. Nu m-am comportat niciodată ca un nebun. Filozofia mea este să nu renunț în niciun moment în tenis. La fel mi se întâmplă când joc golf sau fotbal cu prietenii mei", a precizat Nadal.
Rafa a recunoscut că în rutina sa a inclus și meditația și yoga, tocmai pentru a-și spori capacitatea de concentrare și calm. El consideră că astfel poate să se axeze mai mult pe sentimentele pozitive în timpul unui meci, chiar dacă întâmpină dificultăți: "Când sunt pe teren e foarte important să-mi controlez emoțiile. Practic yoga și meditez pentru a-mi controla starea", a mai spus ibericul.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
IERI LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30