Novak Djokovic a fost cel mai pronunțat nume din sportul mondial în ultimele două săptămâni. Din nefericire pentru el, nu performanțele sale remarcabile au contribuit la acest scenariu, la fel ca în trecut, ci faptul că a dorit să joace la Australian Open fără să fie vaccinat, lucru interzis de legislația de la Antipozi.
După mai bine de o săptămână de luptă purtată cu autoritățile australiene, Djokovic a fost nevoit să se recunoască învins, viza sa fiindu-i anulată. Astfel, liderul mondial a revenit în țara natală și rămâne de văzut ce va face pe viitor, pentru că situația din Australia s-ar putea repeta pentru el dacă nu se va vaccina.
Indiferent dacă a fost sau nu vinovat, Djokovic a ieșit foarte șifonat din toată această poveste. Deși are și susținători în rândul oficialilor sau jucătorilor profesioniști, majoritatea acestora sunt de părere că sârbul și-a meritat soarta, pentru că a dorit să fie tratat diferit.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
La numai câteva zile distanță de la revenirea în Serbia, Djokovic a dat o adevărată lovitură de imagine, luând decizia să investească într-o companie care încearcă să găsească tratament pentru coronavirus.
Conform Reuters, CEO-ul QuantBioRes, o companie daneză de biotehnologie, a dezvăluit că tenismenul sârb a cumpărat 80 % din acțiuni. Djokovic demonstrează prin acest act că are încredere totală în știință în vederea combaterii pandemiei și le răspunde în același timp celor care l-au acuzat că nu s-a vaccinat din varii motive, altele decât cele invocate de el, și anume că a suferit de Covid recent și nu se impunea imunizarea înainte de Australian Open.

Novak Djokovic nu va fi abandonat de sponsori după episodul "Australia"

Imediat după ce Djokovic a fost deportat din Australia, în presa internațională au apărut informații că sârbul va avea de suferit și din punct de vedere financiar, nu doar sportiv sau ca imagine. Lucrurile nu stau chiar așa pentru că toate cheltuielile de judecată cu guvernul Australiei vor fi suportate de Tennis Australia, organizatorul Australian Open, care ar fi dorit cu orice preț ca sârbul să participe la turneu.
În plus, Novak Djokovic a primit astăzi o veste bună. După scandalul din Australia, s-a speculat că multe din firmele care colaborează cu sârbul erau deja nemulţumite de faptul că acesta a pozat, de-a lungul timpului, de la startul pandemiei, în antivaccinist.
Dar acum, odată ce a recunoscut că s-a întâlnit cu echipa L'Equipe sosită la Belgrad, pe 18 decembrie (la două zile după ce fusese testat pozitiv, potrivit buletinului PCR), lucrurile se puteau schimba dramatic din punct de vedere comercial. Sârbul e văzut ca un iresponsabil, susţinea presa din Vest, astfel că multe branduri ar putea să înceteze colaborarea cu acesta.
"Djokovic a primit în sfârșit o veste uriașă", e titlul dat de blic.rs, care apoi anunță că doar Lacoste l-a anunțat că vrea să se așeze la masă și să discute despre atitudinea sa anti-vaccin. În rest, nu există probleme cu sponsorii, dimpotrivă: două dintre brandurile mari care îl alimentează cu milioane anual l-au anunțat că îl susțin total.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43