Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!

Andrei Nicolae

Publicat 18/01/2022 la 17:35 GMT+2

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, ar trebui să se vaccineze anticovid în condiţiile în care ar urma să joace la turnee în Spania, spune purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Madrid.

Novak Djokovic of Serbia attends a practice session ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2022

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic are în față un an tare complicat dacă nu se vaccinează, pentru că tot mai multe țări impun restricții de acest gen.
După ce a ratat Australian Open, Djokovic a aflat că nu va putea participa nici la Roland Garros dacă nu se va vaccina. Guvernul francez, care în urmă cu mai puțin de două săptămâni susținea că nu va impune ca participarea la Grand Slam-ul de la Paris să fie condiționată de vaccinarea sportivilor, a revenit asupra acestei decizii și a precizat că toți cei care vor concura la turneul de la finalul lunii mai vor trebui să aibă schema completă de vaccinare. Spania va impune aceleșai condiții.
''Ceea ce trebuie să facă dl. Djokovic este să se vaccineze, acesta ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face'', a spus Isabel Rodriguez într-o conferinţă de presă, întrebată dacă jucătorul sârb va putea evolua la turnee din Spania, după ce a fost expulzat din Australia pentru că nu era vaccinat.

Novak Djokovic deține o casă în Marbella

Djokovic călătoreşte regulat în Spania, unde deţine o casă în staţiunea Marbella. El a petrecut câteva zile acolo la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.
Novak Djokovic, care spera să-şi apere titlul de campion la Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, s-a întors luni în Serbia după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.
Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.
Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo