Calendarul ATP este mai mult decât înjumătățit în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. În loc de 66 de turnee câte au fost în 2019, în acest an se va trage linie în sezon după 32 de turnee, notează gsp.ro. La masculin, situația este totuși mult mai bună decât la feminin, unde se trage linie mai abrupt, multe jucătoare de top, printre care Simona Halep sau Petra Kvitova, preferând să își încheie sezonul după Roland Garros, cu doar două turnee rămase în program.
Băieții vor juca însă până în noiembrie, inclusiv granzii Nadal – care tocmai și-a adăugat în palmares al 20-lea titlu de Mare Șlem al carierei și liderul mondial Novak Djokovic. Începând cu 2 noiembrie, spaniolul va juca din nou la Paris, la turneul Masters în sală care îi lipsește din palmares – transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player, însă Djokovic nu va fi prezent în Franța, ci va juca chiar săptămâna viitoare la Viena, “acasă” la Dominic Thiem.

Djokovic atacă frontal recordul lui Roger Federer: "Joc tenisul vieții mele"

Roland Garros
Naomi Osaka, "coșmar" înainte de Roland Garros: "Am visat că trebuie să joc Iga în turul 1"
ACUM 22 MINUTE
Novak Djokovic a vorbit într-o conferință de presă organizată la Belgrad despre marele său obiectiv pentru acest final de an. Cu o singură înfrângere într-un meci finalizat în 2020 – finala de la Roland Garros pierdută clar în fața lui Nadal și o descalificare la US Open – după ce a lovit neintenționat cu mingea în gât o arbitră de linie, la nervi, sârbul caută să își aline dezamăgirea ratării unor noi titluri de Grand Slam cu un nou record impresionant.
Obiectivele sunt clare: vreau să închei anul ca numărul 1 și vreau să am un avantaj cât mai mare în primele trei luni ale anului 2021, ceea ce mi-ar permite numărul unu istoric, unul dintre cele mai mari două obiective din cariera mea", le-a spus Djokovic jurnaliștilor din țara sa. Din nou, sârbul se detșează ca discurs de Federer și Nadal, care spun constant faptul că recordurile sunt aspecte asupra cărora vor medita mai degrabă la final de carieră, după ce lucrurile vor deveni clare.
Djokovic mai are nevoie să fie numărul unu în lume 20 de săptămâni pentru a-l depăși pe Roger Federer în topul celor mai multe săptămâni petrecute pe primul loc.
"Există un mic regret, pentru că nu am câștigat un trofeu la New York sau la Paris, deși am fost într-o formă extraordinară pentru ambele. La French Open am avut un adversar mult mai bun în finală și eu nu am fost la nivelul meu. La New York a avut loc acest incident nefericit, dar am câștigat atât Cincinnati, cât și Roma. Dacă nu luăm în calcul descalificarea, am pierdut doar un meci anul acesta, așa că pot spune că joc probabil tenisul vieții mele. Sezonul este ceea ce este, cu pauză și toate cele, dar am câștigat multe meciuri, așa că pot compara anul acesta cu 2011 și 2015”, a analizat Novak Djokovic.
Novak Djokovic a preferat să nu meargă la Masters-ul de la Paris, turneu pe care l-a câștigat anul trecut și pentru care, în virtutea deciziei ATP de remodelare a sistemului de punctaj în clasament, va păstra cele 1000 de puncte indiferent de ce se va întâmpla în Franța peste două săptămâni. Nadal însă, care a ajuns doar până în semifinale anul trecut la Paris Bercy, poate câștiga 640 de puncte în clasament dacă va câștiga. Spaniolul se poate reîntâlni în aceste condiții cu Djokovic doar la Turneul Campionilor, acolo unde sârbul și-a confirmat deja prezența – nu însă și ibericul.
1.890 de puncte ATP îi separă în acest moment în clasament pe Djokovic și Nadal
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 15 ORE
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 15 ORE