Joi a avut loc la Londra tragerea la sorți a celor două grupe de la Turneul Campionilor (15-22 noiembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player), ediția din 2020 fiind ultima în această locație. Competiția din capitala Marii Britanii reunește la start, în O2 Arena din Londra, cei mai buni opt jucători din sezonul în curs, iar singura mare absență este Roger Federer, care și-a încheiat sezonul încă de la începutul anului, după eliminarea din semifinalele Australian Open.
Cei opt jucători au fost împărțiți, la fel ca în fiecare an, în două grupe de câte patru după cum urmează:
Grupa "Tokyo 1970"
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
  • Novak Djokovic (1)
  • Daniil Medvedev (4)
  • Alexander Zverev (5)
  • Diego Schwartzman (8)
Grupa "Londra 2020"
  • Rafael Nadal (2)
  • Dominic Thiem (3)
  • Stefanos Tsitsipas (6)
  • Andrey Rublev (7)
Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi. Anul trecut s-a impus Stefanos Tsitsipas, iar lupta de anul acesta se anunță mai strânsă ca niciodată. În timp ce Novak Djokovic luptă să-l egaleze la numărul de titluri la Turneul Campionilor pe Roger Federer, care are 6, Rafael Nadal încearcă să-l cucerească pe primul al carierei.

Novak Djokovic și Rafael Nadal au început lupta declarațiilor

Djokovic și Nadal s-au confruntat în întreaga lor carieră de 56 de ori, iar la Turneul Campionilor am putea avea o finală de vis între cei doi mari coloși ai sportului alb, dacă cei doi vor încheia primii în grupele lor și se vor impune în penultimul act. Primii doi jucători ai lumii au început deja "războiul" declarațiilor la Londra.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2935040.jpg
Ce a avut Novak Djokovic de spus la conferința de presă: "Mi-a fost dor să călătoresc aici pentru Wimbledon. Am avut mult succes în acest oraș în ultimii 11 ani, câteva meciuri incredibile cu Roger și Rafa. Va fi ciudat să jucăm aici fără fani în tribune, dar cred că ne-am obișnuit până acum. Faptul că sunt sigur că voi încheia anul pe primul loc a luat mult din presiune, dar nu schimbă deloc motivul pentru care mă aflu aici. Vreau acest trofeu ca oricine altcineva de aici. Mă simt mult mai confortabil și încrezător datorită succesului pe care l-am avut aici în toți acești ani și-mi doresc să continui tot așa".
Ce a spus Rafael Nadal la întâlnirea cu jurnaliștii: "Putem oricând să găsim scuze sau motive pentru care nu am câștigat aici, dar numerele sunt numere la finalul zilei, ele nu mint. Joc mai puține turnee indoor decât evenimente organizate în aer liber și statisticile pe care mi le transmiteți sunt adevărate. Sunt motive, desigur, turneele indoor nu au suprafața ideală pentru jocul meu, în ultimii ani acest aspect s-a îmbunătățit, dar cifrele nu vorbesc, nu pot să contrazic statistica. Totuși, sper să fac asta în această săptămână. Pentru asta am venit aici, pentru titlu".
Turneul Campionilor, organizat la Londra în perioada 15-22 noiembrie, va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
IERI LA 06:52
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
IERI LA 06:00