Nick Kyrgios iese întotdeauna evidență atunci când apare pe teren, fie prin evoluții magnifice, fie prin gesturi incontrolabile și clinciuri cu oficialii sau fanii. Astăzi, autralianul a oferit de toate în meciul pe care l-a câștigat în fața lui Stefanos Tsitsipas, în turul secund al turneului ATP 500 de la Halle.
Kyrgios a câștigat cu 5-7, 6-2, 6-4, la capătul unui meci extrem de spectaculos, calificându-se astfel în sferturile de finală, unde îl va întâlni pe Pablo Carreno Busta. Pe parcursul partidei, excentricul australian a fost protagonistul a două momente caracteristice, fiind avertizat de arbitrul de scaun.
Citește și:
Wimbledon
Kyrgios și Tsitsipas au primit nota de plată, după incidentele din meciul direct de la Wimbledon
ACUM 9 ORE

Kyrgios l-a dat exemplu pe Nadal, după ce a primit un avertisment pentru întârzierea jocului

După pierderea primului set, Kyrgios a distrus o rachetă și a primit un prim avertisment. Nick a acceptat decizia arbitrului, care a fost perfect logică, dar nu a putut trece peste al doilea avertisment primit.
În setul secund, arbitrul l-a sancționat pe Kyrgios pentru întârzierea jocului. Acesta se afla la marginea terenului pentru a se șterge pe față în timp ce Tsitsipas se pregătea să servească, iar arbitrul a considerat că australianul trage de timp pentru a-și scoate adversarul din ritm.
Kyrgios a luat foc și a cerut intervenția supervizorului. Argumentul australianului a fost unul neobișnuit, acesta insistând că astfel de lucruri se întâmplă în fiecare meci, iar Rafael Nadal procedează des așa.
"Pentru ce mă avertizezi? Astfel de lucruri se întâmplă la fiecare meci. De câte ori a trebuit să îl aștept pe Nadal!", a spus Kyrgios pe teren.
Australianul a trecut cu bine peste acel moment și apoi jocul i-a funcționat din ce în ce mai bine, obținând o victorie extrem de importantă, în fața unui jucător de top. Kyrgios declara zilele trecute că se consideră în top 5 al celor mai buni jucători pe iarbă la ora actuală, iar meciul cu Tsitsipas este o dovadă în acest sens.
La finalul partidei, Kyrgios a făcut referire la momentul tensionat din setul secund și a spus că uneori arbitri nu înțeleg pe deplin starea jucătorilor și le acordă prea ușor avertismente, crescând și mai mult nervozitatea acestora.
Săptămâna trecută, Kyrgios a jucat la Suttgart, iar după meciul pierdut în fața lui Andy Murray a fost din nou în centrul atenției, acuzând că a fost insultat rasial de fanii germani.
Wimbledon
Tsitsipas cere schimbarea regulamentului, după meciul cu "scântei" contra lui Kyrgios, la Wimbledon
ACUM 10 ORE
Wimbledon
Stefanos Tsitsipas continuă "războiul" cu Nick Kyrgios! L-a ironizat pe australian cu propria "armă"
ACUM 16 ORE