Roger Federer s-a declarat îngrozit de ce se întâmplă în Ucraina și împreună cu soția sa, Mirka, a decis să doneze jumătate de milion de dolari copiilor ucraineni pentru a-i ajuta să-și continue studiile. Invazia rusească în Ucraina a început acum aproape o lună, însă situația din țara vecină este de-a dreptul dramatică și pe zi ce trece crește numărul victimelor.
"Suntem şocaţi de ce vedem în Ucraina şi avem inima frântă pentru oamenii nevinovaţi care au fost atât de teribil de afectaţi. Suntem pentru pace. Vom oferi asistenţă copiilor din Ucraina care au nevoie de îngrijire. Sunt aproape 6 milioane de copii care nu se pot duce în prezent la şcoală şi ştim că este un moment critic pentru a oferi acces la educaţie. Dorim să-i sprijinim pentru a face faţă acestei experienţe traumatizante. Prin intermediul Fundaţiei Roger Federer vom sprijini War Child Holland cu o donaţie de 500.000 de dolari pentru a permite accesul continuu la şcoală pentru copiii ucraineni", a fost mesajul postat de Federer pe Twitter.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51

Roger Federer speră să revină în toamnă pe terenul de tenis

Roger Federer a recunoscut la începutul lunii martie că nu există nicio șansă să-l vedem pe teren la Wimbledon în vară. Legendarul tenismen elvețianle-a dat vești îmbucurătoarea suporterilor săi, asigurându-i că finalul carierei lui FedEx nu a venit pentru moment, dar că revenirea în circuit se amână pentru toamnă.
CITEȘTE ȘI:
Având în vedere că Wimbledon începe pe 27 iunie, înseamnă că Federer va rata turneul pe care l-a câștigat de opt ori. Vestea vine ca o amară dezamăgire pentru fanii tenisului, care așteptau să-l vadă cât mai curând pe Roger în acțiune. În acest moment, Nadal este în frunte în cursa pentru supremație, ibericul având 21 de turnee de Grand Slam în urma victoriei sale la Australian Open, în timp ce Djokovic este la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51