Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk, "pisica cu 10 vieți". Este în finală la Stuttgart, după o săptămână miraculoasă

Maria Olteanu

Actualizat 20/04/2024 la 20:09 GMT+3

Marta Kostyuk (27 WTA) a făcut o săptămână de vis la turneul de 500 de puncte de la Stuttgart, iar în această seară s-a calificat în finala competiției, unde se va duela pentru trofeu cu Elena Rybakina, care a trecut tot azi de favorita numărul 1, Iga Swiatek.

Marta Kostyuk | Porsche Tennis Grand Prix 2024 | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Ucraineanca Marta Kostyuk traversează forma vieţii în această primăvară, iar sâmbătă seara s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Stuttgart, după ce a eliminat-o în două seturi pe fosta campioană de la Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova. În urmă cu două runde, Marta reușea să salveze cinci mingi de meci în duelul cu Zheng, iar acum a ajuns în ultimul act, la capătul unei evoluții încântătoare.
Pentru un loc în semifinale, ucraineanca reușise să treacă în sferturi de Coco Gauff, după ce americanca salvase înainte nu mai puțin de 7 mingi de meci, într-un joc absolut epic.
După o săptămână extrem de încinsă, cu meciuri de aproape sau mai mult de trei ore, Kostyuk a avut o misiune mai ușoară în penultimul act și a trecut în minimum de seturi de jucătoarea din Cehia, scor 7-6, 6-2.
Primul set a fost unul echilibrat la început, până când cehoaica și-a pierdut serviciul, iar Kostyuk s-a dus la 3-1 și mai apoi la 5-1. Chiar dacă părea să aibă o misiune ușoară în a-și aconta primul set, ucraineanca a tremurat în continuare, după ce Marketa a salvat trei mingi de set și a rămas în joc. De la 5-1 s-a făcut 5-5, iar manșa inaugurală a fost până la urmă decisă în tiebreak, unde Kostyuk s-a impus destul de clar, 7-2.

Marta Kostyuk e în finală la Stuttgart

În setul secund, misiunea Martei a fost mai ușoară. Începutul setului a semănat cu ceea ce se întâmplase la începutul jocului, iar tenismena din Ucraina s-a dus destul de repede la 5-1. Meciul s-a terminat până la urmă cu succesul lui Kostyuk, scor 7-6, 6-2.
Kostyuk se califică în finală la Stuttgart, după o săptămână absolut nebună, în care a reușit în multe momente reveniri absolut miraculoase.
3 ore și 9 minute a avut nevoie de a trece de Siegemund (6 WTA) în trei seturi, apoi în două ore și 40 de minute a învins-o pe Zheng, după ce a salvat 5 mingi de meci și în alte două ore și 48 de minute pe Coco Gauff, care a condus cu 6-3, 4-2.
Pentru jucătoarea din Ucraina aceasta este cea de-a treia victorie consecutivă în fața unor tensimene din TOP 10 WTA și a doua finală pe care o bifează în 2024.
În ultimele 52 de săptămâni, Marta are un bilanț de 7 victorii și 4 înfrângeri în fața unor jucătoare clasate în primele 10 locuri mondiale. Înainte, avea 13 înfrângeri pe linie.
Pentru marele trofeu de la Stuttgart, aceasta se va lupta cu Elena Rybakina, care a depășit-o astăzi pe numărul 1 mondial, Iga Swiatek.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo