Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se scrie istorie la Doha! Toate jucătoarele ajunse în sferturi sunt finaliste de Grand Slam

Maria Olteanu

Publicat 15/02/2024 la 11:10 GMT+2

Toate jucătoarele de pe tabloul sferturilor de finală de la turneul de 1000 de puncte WTA de la Doha sunt finaliste de Grand Slam, o situație cum nu a mai fost întâlnită până acum în circuitul feminin.

Swiatek Rybakina - Open d'Australie 2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Pe tabloul de simplu de la turneul WTA 1000 de la Doha au mai rămas în faza sferturilor de finală doar jucătoare care au la activ cu cel puțin o finală de Grand Slam. Turneul se joacă pe hard, are loc în perioada 11-17 februarie, și este dotat cu premii totale în valoare de 3.211.715 de dolari.
Ultima jucătoare ajunsă în sferturi este Victoria Azarenka, după ce a trecut categoric în optimi de Jelena Ostapenko cu scorul de 6-0, 6-3.
Vika a câștigat turneul din Qatar în 2012 și 2013, iar pentru ea este al 36-lea sfert de finală de categorie WTA 1000. Azarenka o întâlnește în sferturile de finală pe Iga Swiatek, liderul WTA și câștigătoarea a patru trofee de Grand Slam.
Primul meci din sferturile de finală ale competiției de la Doha este între Anastasia Pavlyuchenkova (locul 32 WTA) și Danielle Collins (63 WTA). Pavlyuchenkova a învins-o în optimi pe campioana en-titre de la Wimbledon, Marketa Vondrousova. Rusoaica s-a impus în două seturi în fața jucătoarei din Cehia (locul 8 WTA), scor 7-5, 6-3.
Karolina Pliskova a câștigat săptămâna trecută Transylvania Open și continuă forma bună după ce a trecut în sferturi la Doha, în urma victoriei cu Linda Noskova.
Pliskova este fost lider mondial și s-a impus cu scorul final de 3-6, 7-5, 6-1, în meciul din optimi, în fața compatrioatei sale. Pentru a ajunge în semifinalele de la Doha, Karolina se va duela cu Naomi Osaka. Nipona a învins-o ultima dată pe Pliskova în 2019, în semifinale la Australian Open, când a și câștigat trofeul.
Într-un alt meci din sferturi, jucătoarea canadiană Leylah Fernandez (38 WTA) o întâlnește pe Elena Rybakina (4 WTA).
Leylah Fernandez a trecut de chinezoaica Zheng Qinwen (7 WTA) în meciul din optimi, în două seturi, scor 7-5, 6-3. Fernandez a ajuns în finală la US Open în 2021, unde a pierdut în fața Emmei Răducanu. Rybakina este câștigătoarea unui titlu de Grand Slam, în 2022, atunci când a cucerit trofeul de la Wimbledon.

Sfertfinalistele de la Doha, foste finaliste de Grand Slam

  • Iga Swiatek (3 titluri la Roland Garros și unul la US Open) vs Victoria Azarenka (două titluri la Australian Open și trei finale la US Open)
  • Naomi Osaka (două titluri la Australian Open și două la US Open) vs Karolina Pliskova (o finală la Wimbledon și una la US Open)
  • Leylah Fernandez (o finală la Us Open) vs Elena Rybakina (un titlu la Wimbledon)
  • Danielle Collins (o finală la Australian Open) vs Anastasia Pavlyuchenkova (o finală la Roland Garros)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo