După ce s-a retras de la Dubai, turneu transmis săptămâna aceasta pe Eurosport și Eurosport Player, Roger Federer a spus "pas" pentru competiția de la Miami. Azi, elvețianul a mai renunțat la un turneu important, iar așteptarea fanilor este serios pusă la încercare, după ce nu-l mai văzuseră pe FedEx în competiții pentru mai bine de un an. Roger a disputat două meciuri de la revenire (cu Daniel Evans și Nikoloz Basilashvili), iar după eliminarea de la Doha și-a revizuit planurile pentru 2021.
ESPN a anunțat azi că Roger Federer nu va fi prezent nici pe zgura de la Monte Carlo, turneu la care elvețianul a luat parte ultima dată în 2016, în urmă cu cinci ani. FedEx nu a reușit să cucerească până acum niciodată turneul care deschide sezonul de zgură în ATP. Deși a spus că "este nevoit să joace pe zgură" pentru a aduna cât mai multe meciuri, Federer ia acum în calcul să sară complet peste sezonul de zgură, transmit jurnaliștii de la ESPN, care precizează că revenirea pe teren nu a fost cea scontată de elvețian.

Roger Federer își pune revenirea în circuit pe "hold" după eliminarea de la Doha

Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
IERI LA 17:32
Roger Federer a precizat la revenirea în circuit că își dorește să câștige turnee din nou, iar pe zgură, șansele elvețianului erau oricum foarte mici. Marii favoriți la turneele organizate pe suprafața roșie sunt de departe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Dominic Thiem. FedEx, de partea cealaltă, preferă să se pregătească departe de competiții pentru Wimbledon și Jocurile Olimpice.
Chiar dacă va împlini 40 de ani în luna august, Roger Federer și-a trasat câteva obiective clare pentru restul carierei lui impresionante. La Wimbledon, FedEx țintește titlul major cu numărul 21, iar la Tokyo, Roger vrea să obțină medalia de aur în proba de simplu, iar motivația din partea sponsorilor este cu siguranță pe măsură (Jocurile Olimpice sunt găzduite de Japonia, țară de unde vine unul dintre principalii sponsori ai lui Roger, Uniqlo).
Tenis
O legendă a turneului de la Wimbledon nu-i mai dă nicio șansă lui Roger Federer: "E aproape gata!"
14/10/2021 LA 15:28
Tenis
Mesajul lui John McEnroe pentru Roger Federer, după ce elvețianul a aflat că va părăsi Top 10 ATP
12/10/2021 LA 18:07