Roger Federer a disputat în 2020 doar șapte meciuri, dintre care șase la Australian Open și unul demosntrativ, în compania lui Rafael Nadal. La primul turneu de Grand Slam din acest sezon competițional, elvețianul a fost eliminat în faza semifinalelor de către cel care avea să cucerească titlul la Melbourne, Novak Djokovic. În plus, Federer a suferit două operații la genunchi în decursul lui 2020.
Mai mult, FedEx a împlinit pe 8 august 39 de ani, iar întrebarea referitoare la retragere pare tot mai greu de evitat pentru maestrul elvețian. Acesta din urmă a oferit recent ultimele detalii despre recuperare, dar și despre momentul în care-și propune să revină în circuitul profesionist, căruia recunoaște că îi simte lipsa și de abia așteaptă să concureze din nou printre "greii" din sportul alb.

Roger Federer dezminte din nou zvonurile privind retragerea

Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 9 ORE
După prima operație suferită în luna februarie, se vorbea despre o revenire a lui Federer în circuit cu ocazia turneului pe care l-a câștigat de 8 ori, Wimbledonul. Între timp, Grand Slam-ul londonez a fost anulat, iar Federer a avut nevoie de o nouă intervenție chirurgicală la genunchiul drept. Elvețianul nu a stat totuși departe de tenis și a urmărit tot ce s-a întâmplat. De altfel, el a fost printre primii care l-au felicitat pe Rafael Nadal pentru al 13-lea titlu de la Roland Garros și al 20-lea din întreaga carieră.
Acum, Federer dezminte zvonurile privind retragerea din circuit: "Încă lupt cu toate forțele pentru a mă întoarce, vreau să revin pe terenul de tenis, îmi doresc în continuare să joc cu legendele acestui sport și să concurez cu cei mai buni jucători din circuit. Simt că mai am lucruri de făcut în tenis, asta simt acum. Cu siguranță nu mă retrag din tenis acum, însă trebuie să recunosc că e distractiv să fiu antrepenor, filantropist, jucător de tenis și toate celelalte. Dar ca să ofer un răspuns clar, nu, nu mă retrag din tenis prea curând", a spus Federer.
Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer, Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 17
  • 4 Pete Sampras 14
  • 5 Roy Emerson 12
  • 6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.
Situația din topul elitelor:
  • Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)
  • Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)
  • Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM 12 ORE
Tenis
Mama lui Roger Federer, dezvăluiri emoționante despre retragere! "A trebuit să se oprească"
ACUM 15 ORE