Nadal e rege la Paris pentru a 14-a oară în carieră, iar succesul din capitala Franței a făcut ca recordul său de turnee de Grand Slam să ajungă la cota 22. Povestea Roland Garros 2022 a fost unică, în condițiile în care "Matadorul" nu pleca având mari șanse la startul turneului, din cauza problemelor medicale.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Rafa a strâns din dinți, a trecut peste dureri incredibile, așa cum s-a întâmplat după partida cu Moutet, , și a triumfat încă o dată la turneul său "de semnătură". Performanțele atinse de Nadal la Paris sunt atât de mari încât Ivan Ljubicic, antrenorul bunului său prieten, Roger Federer, a venit cu o cerere inedită, după ce Rafa l-a învins pe Ruud, în ultimul act.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
"Nu mulți au ajuns să joace 14 Roland Garrosuri. El a câștigat de 14 ori. Nu există cuvinte să descrii această realizare. Nu cred că bătrânul și bunul Philippe s-ar supăra dacă arena își va schimba numele în Rafael Nadal. Statuia nu e suficientă", a scris Ljubicic pe Twitter.

Foști și actuali mari campioni salută succesul lui Nadal de la Roland Garros

Cum era de așteptat, lumea tenisului e în extaz odată cu succesul istoric al lui Rafa. Primul care a reacționat după finala cu Ruud a fost, deloc suprinzător, urmașul "Matadorului", Carlos Alcaraz.
Carlitos a crescut avându-l ca idol pe marele campion și, deși stilurile celor doi nu se aseamănă, îi oferă garanții Spaniei că tenisul masculin va fi dominat în continuare de un iberic.
"Pur și simplu incredibil! @Rafa Nadal #14 Roland Garros! Felicitări!", a scris tânărul de 19 ani pe Twitter.
Stefanos Tsitsipas, cel care era văzut mare favorit să ajungă în finală de pe jumătatea inferioară, în condițiile în care Nadal, Djokovic, Alcaraz și Zverev au fost pe aceeași parte, a ținut să își exprime și el aprecierea pentru uriașul campion spaniol.
"Felicitări pentru performanța ta uimitoare, Rafael Nadal. Ai demonstrat iar că munca grea, pasiunea și atitudinea de a "nu ceda niciodată" își arată efectul pe termen lung. Ai pus timp, inimă și suflet în asta, iar perseverența ta a dus la #14", a scris grecul.
Nici Caroline Wozniacki nu a rămas impasibilă la performanța unică a "Matadorului". Fostă lideră mondială, daneza știe cât de greu e să cunoști tainele suprafeței roșii, în contextul în care ea nu a trecut niciodată în cariera sa impresionantă de sferturi, la Paris.
"De necrezut!! Regele zgurii a făcut-o din nou! Felicitări, Rafael Nadal", a fost mesajul lui Wozniacki.
22 de tilturi de Grand Slam în 2022. O scurtă istorie a fantasticelor realizări ale inegalabilului Rafa Nadal.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30