Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de fata care s-a legat de fileu în timpul duelului Ruud - Cilic. Ce înseamnă "Ne-au mai rămas 1028 zile"

Cristian Mihală

Actualizat 04/06/2022 la 18:29 GMT+3

Alizee este numele tinerei care a întrerupt partida Casper Ruud - Marin Cilic, din a doua semifinală a Roland Garros. Franțuzoaica a vrut să atragă atenția asupra încălzirii globale și a pasivității autorităților din Hexagon privind problema.

Klimaaktivistin protestiert bei Halbfinale zwischen Ruud und Cilic

Credit imagine: Getty Images

Aseară, în a doua semifinală masculină de la Roland Garros am asistat la scene incredibile, o tânără pătrunzând pe zgura de pe Philippe Chatrier și legându-se de fileu în dreptul gâtului.
Unibet - Roland Garros 2022
"Au fost momente ciudate, a fost și un mic sentiment de frică la început pentru că nu mi s-a mai întâmplat niciodată ca cineva din tribune să intre pe teren", a recunoscut Ruud, învingătorul din semifinală, la final. Cei doi jucători au fost trimiși la vestiare până ce tânăra a fost dezlegată, imobilizată și scoasă în afara arenei.
picture

Moment incredibil în semifinala Roland Garros dintre Ruud și Cilic! O spectatoare s-a legat de fileu

Alizee, o militantă pentru problemele de mediu

Mesajul de pe tricoul avut de tânără - "Ne-au mai rămas 1028 zile" - a stârnit polemici, în sensul în care puțini au știut să îl interpreteze corect.
După partidă, Alizee, tânăra de 22 de ani care a pătruns în arenă a făcut lumină asupra demersului său. Mai mulți cercetători sunt de părere că următorii 3 ani (cele aproximativ 1028 de zile) vor fi decisivi în salvarea planetei. Încălzirea globală creează tot mai multe probleme și, dacă guvernele nu vor lua poziție, va fi prea târziu pentru ca lucrurile să poată reveni pe traiectul normal, cred militanții.
"Suntem în 2022 și e timpul să privim realitatea. Lumea pe care politicienii ne-o prezintă e o lume în care Roland Garros nu va mai exista. Azi (n.r. ieri) am intrat pe teren pentru că nu vreau să mai fac parte din mulțimea care nu face nimic pentru a preîntâmpina problemele climatice", a scris Alizee pe derniererenovation.fr, pagina de internet special creată pentru a lupta cu încălzirea globală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo