În discursul de după victoria cu Felix Auger-Aliassime, din optimile Roland Garros, Nadal a vorbit despre posibilitatea ca meciul de marţi, cu Djokovic, să fie ultimul pentru el pe zgura pariziană. Totul în contextul în care sindromul Muller-Weiss, care îl afectează de 15 ani, îl împiedică tot mai mult să se mişte fără dureri.
Rafa a demonstrat în trecut că e capabil să treacă peste orice probleme medicale şi să revină la cel mai înalt nivel, dar Chris Evert e de părere că acum ceva s-a schimbat. Prin cuvintele alese şi prin limbajul non-verbal, "Matadorul" transmite că e la capătul puterilor, crede super-campioana din SUA.
"Discursul lui Rafa a sunat îngrijorător. Mulţi aşteaptă încă de la el lucruri mari pe terenul de tenis, dar mie mi s-a părut că e extrem de obosit. Trebuie să avem mare respect pentru el, pentru că face acum 36 de ani şi reuşeşte încă să fie fizic la un nivel optim. Eu am început să nu mai pot din punct de vedere fizic de la 30 de ani. Când mă trezeam dimineaţa, mă simţeam golită de energie, nu mai aveam forţa să o iau de la capăt, nu mai era pasiunea şi focul pe care îl simţeam înainte în stomac. Sunt convinsă că şi el traversează o perioadă de genul ăsta. Nu ştiu sigur dacă e din cauza accidentării, nu vreau să spun că jocul lui se va dezintegra, dar pare din ce în ce mai afectat. Se va retrage, nu ştiu dacă acum, la anul sau peste doi ani. Eu, personal, nu văd să mai poată juca mai mult de 2-3 ani", a spus Chris Evert.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31

Nadal, înainte de meciul cu Djokovic: "Ar putea fi ultimul meu meci la Roland Garros"

Nadal a supraviețuit testului Felix Auger-Aliassime, în optimi, dar a arătat încă o dată că problemele de la picior îl împiedică să fie la nivelul obișnuit. Rafa nu a avut cea mai bună pregătire pentru Roland Garros, accidentarea de la coastă (din finala Indian Wells) și problemele de la picior dându-i mari bătăi de cap, dar e din nou în sferturi la Roland Garros.
Djokovic pare însă la alt nivel, mai ales că la Paris e foarte frig, condiții care îl dezavantajează clar pe "Matador". Vremea face ca mingile să sară mult mai puțin, astfel că marele atu al celui mai titrat jucător din istorie, topspinul de forehand, își pierde mult din eficiență. Dacă disputa se va juca în nocturnă, arma principală a lui Nadal va fi și mai mult afectată, astfel că ibericul și-a exprimat speranța că partida nu va avea loc în sesiunea de seară.
"Duelul cu Djokovic ar putea fi ultimul meu meci aici, la Roland Garros, și mi-aș dori să se joace ziua. Nu știu ce se va întâmpla în cariera mea, am trecut printr-un proces dificil cu piciorul, nu am nicio garanție. Vreau să mă bucur de tenis, vreau să joc în continuare și să îmi văd visul de a ajunge în fazele finale de la Roland Garros încă o dată", a spus Nadal, citat de Marca.
Nadal și Djokovic sunt protagoniștii celei mai mari rivalități din istoria tenisului masculin, cei doi fiind față în față de 58 de ori. Sârbul conduce cu 30-28, dar pe zgură situația e total diferită, Rafa câștigând 5 din ultimele 6 partide. Totuși, în ultimul duel direct, la Roland Garros 2021, Nole s-a impus în semifinale: 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2.
Duelul Nadal - Djokovic, din sferturi de la Roland Garros, are loc marți și va fi transmis în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/29/3383852.jpg
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30