Episodul 59 dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic nu a dezamăgit. Spaniolul s-a impus în sferturile de finală de la Roland Garros cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), într-o partidă care a durat mai bine de patru ore.
Duelul dintre Nadal și Djokovic a fost programat în sesiunea de seară de pe arena Philippe Chatrier, începând la ora 21:00, ora locală. Pentru că vorbim de un turneu de Grand Slam care se desfășoară pe zgură, foarte multă lume consideră că ora de start a fost una nepotrivită, mai ales în condițiile în care s-au întâlnit cei doi mari campioni, fiind de așteptat ca partida să fie una de lungă durată.
Întrebat la conferința de presă de sesiunile de seară de la Roland Garros, Djokovic a oferit un răspuns scurt. Sârbul crede și el că cele sesiunile de seară încep prea târziu, dar a lăsat de înțeles că jucătorii nu pot face prea multe, atâta timp cât televiziunile, care oferă sume uriașe pentru a transmite aceste turnee, decid orele de desfășurare ale partidelor:
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ
"Cred că sesiunile de seară încep prea târziu, dar televiziunile decid, ele dau banii", a spus Djokovic după meciul cu Nadal.
Citește și:

Djokovic nu crede că a fost avantajat de condiții în meciul cu Nadal

Un alt subiect dezbătut în ultimele zile a fost legat tot de ora de start a partidei, dar în contextul condițiilor din sesiunea de seară. Spre deosebire de celelalte turnee de Grand Slam, la Roland Garros există diferențe majore între partidele disputate în timpul zilei și cele disputate în sesiunea de seară, iar foarte multe voci au spus că Djokovic avea să fie avantajat de condiții.
În ciuda discuțiilor din ultimele zile, sârbul a declarat că nu este de acord cu ce s-a vorbit în ultimele zile, fiind de părere că nu este avantajat de condiții, dând ca exemplu și finala din 2020, care s-a disputat în condiții asemănătoare, dar și cu acoperișul tras:
"Nu sunt de acord cu faptul că sunt avantajat de aceste condiții când îl întâlnesc pe Nadal. Am jucat în 2020 în condiții asemănătoare și el m-a scos de pe teren", a mai spus Djokovic.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/31/3384967.jpg
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 14 ORE