Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marin Cilic, în clubul lui Djokovic, Federer, Nadal și Murray. Cu ce performanță se laudă croatul

Andrei Nicolae

Publicat 02/06/2022 la 15:51 GMT+3

Prin accederea în penultimul act al turneului de la Roland Garros, Marin Cilic a devenit doar al cincilea jucător în activitate care a atins cel puțin semifinale în toate cele patru turnee de Grand Slam.

Andrey Rublev - Marin Cilic - Roland-Garros Rezumat

Puțini au fost cei care au mizat pe faptul că Marin Cilic va ajunge în semifinale la Roland Garros. Mai ales că jucătorul în vârstă de 33 de ani nu a depășit niciodată faza sferturilor de finală în precedentele 15 ocazii la Openul Franței.
Croatul aflat pe locul 23 mondial a intrat în clubul exclusivist al celor cinci jucători din ATP aflați în activitate care au ajuns cel puțin într-o semifinală în toate cele patru turnee de Grand Slam. Ceilalți patru fac parte din celebrul Big Four al tenisului mondial, Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray.
În drumul spre penultimul act, Marin Cilic a eliminat doi jucători din Top 10, pe Daniil Medvedev, posibil viitor lider mondial, și Andrey Rublev. Pe acesta din urmă l-a învins aseară cu 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (2), în sferturile de finală. Astfel, el revine vineri pe Philippe Chatrier, pentru semifinala cu norvegianul Casper Ruud.
"Sunt extrem de mândru de această realizare și foarte fericit", a declarat croatul la conferința sa de presă.

Marin Cilic: "Mă simt grozav pe teren, mă distrez, sunt eu, pot să-mi fac propriul meu joc"

Potrivit Tennis Majors, Cilic s-a grăbit să sublinieze că succesul la Roland Garros din 2022 nu a fost o surpriză pentru el, asta pentru că forma sa pe zgură a fost bună în ultimii cinci ani.
"Aș spune că în ultimii ani, începând din 2017, am început să mă simt grozav pe zgură și am avut rezultate bune", a spus croatul. Până la ediția din acest an, performanțele lui de vârf la Roland Garros au fost două sferturi de finală în 2017 și 2018. În ultimii 3 ani, el nu a depășit însă turul 2.
"Mă simt grozav pe teren, mă distrez, sunt eu, pot să-mi fac propriul meu joc", a mai spus Cilic, care a revenit în lumina reflectoarelor prin parcursul din ultimele zile.
"Am fost mulțumit că am avut mai puține conferințe de presă. Asta a fost fantastic, trebuie să spun, în ultimii doi ani, la fiecare turneu, mai ușor fără presă. Glumesc!", a zâmbit Marin Cilic, înainte de a recunoaște că propria lui lipsă de consecvență l-a dezamăgit.
"Nu totul se reduce doar la băieții care se află sub cele mai importante momente. Oamenii ăștia sunt în top de mulți ani. Privind propria mea carieră, am avut și eu câteva succese evident uriașe, dar și în comparație cu cei din frunte, nu am fost la fel de consistent", a mai spus Cilic.
Croatul are un titlu de Grand Slam în palmares la US Open în 2014 și două finale la Wimbledon în 2017 și Australian Open în 2018.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo