Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal chiar nu e om! Sacrifică tot pentru visul "Marelui Șlem": a anunțat că merge la Wimbledon

Cristian Mihală

Actualizat 05/06/2022 la 21:16 GMT+3

Rafael Nadal e inegalabil, iar spiritul său de luptă nu are corespondent în istoria sportului. "Matadorul" a anunțat că va fi prezent și la Wimbledon, al treilea turne de Grand Slam al anului, deși durerile resimțite nu îi dau dreptul să viseze la cucerirea unui titlu la All England Club.

"Rafa, câte injecții ai făcut în timpul Roland Garros". Răspunsul care ne arată cât e de uriaș Nadal

Sacrificiu și devotament total. Acestea sunt probabil principalele două ingrediente care au făcut din Nadal cel mai titrat jucător din istoria tenisului.
Ibericul a câștigat al 14-lea Roland Garros având dureri teribile și evoluând mereu cu infiltrații, dar e gata de noi sacrificii pentru a își onora cartea de vizită. Probabil 999 din 1000 de sportivi ar fi renunțat la carieră de ani buni, judecând problemele medicale, dar Rafa sfidează logica. Chiar dacă anunțase în prealabil că nu va fi prezent la Wimbledon, marele campion spaniol s-a răzgândit.
După finala câștigată la Roland Garros, cu Ruud, Rafa a dezvăluit că va face tot ce depinde de el pentru a se afla într-o formă bună la al treilea Grand Slam al anului. Evident, pe hârtie nu poate fi vorba de un nou titlu pentru "Matador", dar nimeni nu ar fi pariat pe el nici la Australian Open și nici la Roland Garros, având în vedere starea lui fizică. Nadal a depășit orice barieră și cu siguranță că undeva în colțul minții i-a încolțit ideea "Marelui Șlem", performanță neatinsă de nimeni de la Rod Laver până în prezent.
"Wimbledon nu e un turneu pe care să vreau să îl ratez. Nimeni nu vrea să rateze Wimbledonul. Iubesc acest turneu, am obținut multe performanțe acolo, e o competiție care se bucură de tot respectul meu. Sunt gata să fiu prezent la Wimbledon, dar dacă mă întrebați dacă voi putea să și câștig, nu vă pot da un răspuns clar. Vreau să mă impun, dar hai să vedem cum va funcționa tratamentul", a spus Nadal, în conferința de presă de după finala de la Roland Garros.

Nadal nu va mai face sacrifiile de la Roland Garros pentru Wimbledon

Pentru a putea juca la Roland Garros, Nadal a făcut injecții înainte de fiecare meci, piciorul stâng fiind complet anesteziat, astfel încât să nu mai simtă durerile teribile pe care le are. Rafa a dezvăluit că nu va mai apela la un astfel de tratament și la All England Club, menționând că speră ca noul tratament, pe care e gata să îl înceapă după Paris, va da rezultate.
"Să fim încrezători și pozitivi", a spus cel mai titrat jucător din istorie în legătură cu visul de a fi din nou o persoană normală, care se poate mișca fără dureri.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie, în direct pe Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo