Sacrificiu și devotament total. Acestea sunt probabil principalele două ingrediente care au făcut din Nadal cel mai titrat jucător din istoria tenisului.
Ibericul a câștigat al 14-lea Roland Garros având dureri teribile și evoluând mereu cu infiltrații, dar e gata de noi sacrificii pentru a își onora cartea de vizită. Probabil 999 din 1000 de sportivi ar fi renunțat la carieră de ani buni, judecând problemele medicale, dar Rafa sfidează logica. Chiar dacă anunțase în prealabil că nu va fi prezent la Wimbledon, marele campion spaniol s-a răzgândit.
După finala câștigată la Roland Garros, cu Ruud, Rafa a dezvăluit că va face tot ce depinde de el pentru a se afla într-o formă bună la al treilea Grand Slam al anului. Evident, pe hârtie nu poate fi vorba de un nou titlu pentru "Matador", dar nimeni nu ar fi pariat pe el nici la Australian Open și nici la Roland Garros, având în vedere starea lui fizică. Nadal a depășit orice barieră și cu siguranță că undeva în colțul minții i-a încolțit ideea "Marelui Șlem", performanță neatinsă de nimeni de la Rod Laver până în prezent.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
"Wimbledon nu e un turneu pe care să vreau să îl ratez. Nimeni nu vrea să rateze Wimbledonul. Iubesc acest turneu, am obținut multe performanțe acolo, e o competiție care se bucură de tot respectul meu. Sunt gata să fiu prezent la Wimbledon, dar dacă mă întrebați dacă voi putea să și câștig, nu vă pot da un răspuns clar. Vreau să mă impun, dar hai să vedem cum va funcționa tratamentul", a spus Nadal, în conferința de presă de după finala de la Roland Garros.

Nadal nu va mai face sacrifiile de la Roland Garros pentru Wimbledon

Pentru a putea juca la Roland Garros, Nadal a făcut injecții înainte de fiecare meci, piciorul stâng fiind complet anesteziat, astfel încât să nu mai simtă durerile teribile pe care le are. Rafa a dezvăluit că nu va mai apela la un astfel de tratament și la All England Club, menționând că speră ca noul tratament, pe care e gata să îl înceapă după Paris, va da rezultate.
"Să fim încrezători și pozitivi", a spus cel mai titrat jucător din istorie în legătură cu visul de a fi din nou o persoană normală, care se poate mișca fără dureri.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie, în direct pe Eurosport.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30