Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal, cel mai bun tenismen din istorie? Experții Eurosport au dat verdictul

Cristian Mihală

Publicat 06/06/2022 la 11:28 GMT+3

Rafael Nadal este aproape să închidă lupta pentru GOAT-ul în tenis. Spaniolul a câștigat al 22-lea Grand Slam al carierei, în ciuda problemelor majore de sănătate, și pare favorit să își încheie cariera impresionantă cu cele mai multe turnee de Mare Șlem.

Top 5 lovituri ale "Regelui" Rafa Nadal, la Roland Garros 2022

În ultimii 5 ani, s-a discutat tot mai mult despre cine este cel mai bun jucător din istorie, în contextul în care cei 3 titani, Nadal, Djokovic și Federer aveau cifre similiare în turneele de Grand Slam. Cel mai tânăr din acest trio, Nole părea să fie favorit să bată toate recordurile, mai ales că anul 2021 a fost unul magic pentru el: a câștigat primele 3 GS-uri ale anului, fiind oprit din drumul spre Marele Șlem în finala US Open, de către Medvedev.
Anul acesta a adus însă o schimbare profundă de percepție în această luptă, Nadal fiind în acest moment jucătorul la care se raportează majoritatea experților. Rafa s-a impus de o manieră entuziasmantă la Australian Open, unde nimeni nu îi dădea vreo șansă și, în ciuda accidentării de la picior, a triumfat și pe zgura pariziană. Asta în contextul în care a avut o parte de tablou înfricoșătoare, de departe cea mai grea: Felix Auger-Aliassime, Novak Djokovic și Alexander Zverev i-au ieșit în față în drumul spre finală.
În acest moment, ibericul pare într-o ligă numai a lui și nimeni nu poate spune răspicat în acest moment că nu poate reuși Marele Șlem în 2022, deși, având în vedere piciorul stâng, un astfel de obiectiv pare o utopie. Dar nimeni nu se aștepta ca Rafa să câștige Australian Open sau Roland Garros, astfel că nicio barieră nu pare imposibilă pentru "Matador".

Nadal 22. Djokovic 20. Federer 20.

Experții Eurosport, despre lupta pentru GOAT-ul în tenis

Experții Eurosport au analizat lupta pentru GOAT-ul în tenis și toți par de acord că, în acest moment, Nadal e în pole-position să își încheie cariera cu cele mai multe Grand Slamuri. Asta și în condițiile în care Federer nu se știe dacă va mai juca vreodată, iar Djokovic a devenit tot mai apatic. Sigur, Nole are toate atu-urile să revină la forma de anul trecut, însă nu trebuie uitat că în acest moment Alcaraz și Medvedev îi pot pune probleme mari pe hard, iar Nadal nu are cum să fie altfel decât mare favorit și la Roland Garros 2023. Pentru că de o retragere a "Matadorului" nu poate fi vorba, deși s-a speculat mult pe această variantă.
Mai jos îți prezentăm opiniile celor mai importanți experți Eurosport, după finala câștigat de Nadal, contra lui Ruud, la Roland Garros 2022.
Chris Evert
Acum doi ani credeam că Novak va ajunge la cele mai multe titluri de Grand Slam. Era numărul 1 în lume, iar Rafa părea la acel moment capabil să câștige doar pe zgură. Dar acum, Rafa are două Grand Slamuri în față și corpul lui pare să reziste bine. Ne gândeam acum o lună că ar putea câștiga Roland Garros? Nu, dar a revenit în stil de mare campion, a câștigat o mulțime de bătălii grele la Paris și iată-l cu al 14-lea trofeu aici.
Tim Henman
Dacă Nadal poate câștiga Wimbledon anul acesta? Dacă e sănătos, absolut. E o mare provocare pentru el, dar ne-a arătat de ce e în stare.
Mats Wilander
E extrem de interesant să vedem cine va termina cariera cu cele mai multe Grand Slamuri. Acum un an, aș fi spus că Djokovic, cu siguranță. Dar acum cred că Nadal are o șansă uriașă, va fi fascinant de văzut și va trebui să așteptăm doar 3 săptămâni pentru a vedea o nouă bătălie între cei doi (n.r. Wimbledon 2022). Îl apreciez pentru modestia sa pe Rafa, și eu aș spune la fel, având în vedere situația lui medicală: "Nu știu ce va urma". Pe de altă parte, uitați-vă ce performanță de clasă a reușit la Roland Garros. Cu Australian Open deja acontat, cursa pentru "Marele Șlem" e "on". E motivat să continue și să ne ținem degetele încrucișate pentru că e un privilegiu să îl vedem pe acest mare campion. Poate cel mai mare campion din istoria tenisului. E în fața lui Roger și Novak cu două Grand Slamuri, iar acesta poate fi unul dintre motivele pentru care va fi considerat "cel mai mare din toate timpurile".
Alex Corretja
Nu mai înțeleg nimic. Cum reușește Rafa să câștige, după ce în urmă cu doar câteva săptămâni abia putea să pășească. E incredibil cum reușește să își ridice nivelul în meciurile decisive, uitați-vă la partidele cu Djokovic, cu Zverev. Azi (n.r. duminică) nici măcar nu mi s-a părut la 100%, dar a fost suficient pentru a câștiga finala. Nu înțeleg cum reușește lucrurile fantastice pe care le reușește. Într-o zi o să îl rog să îmi explice, pentru că pur și simplul mă simt depășit de ceea ce face.
Pentru Nadal și Djokovic urmează Wimbledon, turneu transmis în direct de Eurosport în perioada 27 iunie - 10 iulie. Din păcate, Roger Federer nu va fi la start nici la acest Grand Slam, din cauza stării de sănătate, dar se anunță încă de pe acum o bătălie pe cinste pentru trofeu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo